Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste deel Vlissingse sintfilm woensdag te zien

Eerste deel Vlissingse sintfilm woensdag te zien

VLISSINGEN – De opnamen voor de Vlissingse sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en het mondkapjes mysterie’ zitten erop. Deel een van de film is vanaf woensdag (18 november) te zien. 

Voor het vierde jaar op rij maakten agenten van politieteam Walcheren een film. “De eerste drie keer namen ze de beelden op met een mobiele telefoon, maar doordat de film in bioscoop Cinecity te zien zou zijn, wilden ze het nu professioneler aanpakken”, legt Dennis Castel van Stichting In Vlissingen Promotie uit hoe de samenwerking tussen het politieteam en zijn stichting ontstond. 

Achtervolging

“De hoofdrol is natuurlijk voor de sint. Burgemeester Bas van den Tillaar attendeert hem op de mondkapjesfabriek. Boeven hebben niespoeder in de kapjes gedaan en hopen dat sint die bestelt voor zijn pieten. De boeven stelen het boek van Sinterklaas, met een achtervolging door de Hogelandseweg en Vlissingse binnenstad, met een politiehond en helikopter, tot gevolg.”

Spannend

De initiatiefnemers zijn nog altijd de agenten David Kaljouw, Maaike van Osta en Lex Vroomen. “We wilden iets positiefs doen voor kinderen en ons sociale media-account promoten. Kinderen vinden de politie vaak spannend en een film als dit maakt ons makkelijker aanspreekbaar”, legt Kaljouw uit. 

De filmvertoning in de bioscoop is door corona afgelast, maar de drie delen van elk maximaal tien minuten zijn wel online te bekijken. “Collega’s van het politieteam Walcheren spelen mee in de film, net als de brandweer Koudekerke en politiehond Falko.” Kaljouw benadrukt dat ze alles in privétijd hebben opgenomen en niet onder werktijd.

Online

Het eerste deel van het drieluik wordt vandaag rond 12.00 uur online gezet. De Sinterklaasfilm is te zien via: www.invlissingen.nl, de Facebookpagina van de stichting en van Politie Walcheren.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

Jan Beckers publiceert boek over drama bij De Punt

VLISSINGEN - Het heeft freelance journalist Jan Beckers sinds 2010 bijna onophoudelijk bezig gehouden: wat is er precies gebeurd tijdens de gewelddadige beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977? Zijn bevindingen hebben eerder al geleid tot een rechtszaak tegen de staat, aangespannen door nabestaanden van Molukse actievoerders die bij de bevrijding van de trein om het leven kwamen. Nu ligt er een kloek boek: De afloop, het drama bij De Punt.

1 dag geleden
Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

1 dag geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

1 dag geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

4 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

5 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

6 dagen geleden