Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste bloesemwandeltocht Krabbendijke meteen succes, zaterdag editie twee

Eerste bloesemwandeltocht Krabbendijke meteen succes, zaterdag editie twee

KRABBENDIJKE - Wie wil genieten van het voorjaar in de natuur kan zaterdag 8 april meedoen met de bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke door vijf verschillende boomgaarden. 

Vorig jaar vond de tocht voor het eerst plaats en was de animo meteen groot. “We hadden prachtig weer en meer dan driehonderd deelnemers”, vertelt Lia van der Schoor van de organisatie. Dit is dan ook een ideale tijd om van bloeiende boomgaarden te genieten.

Stops

De deelnemers kunnen vijf, tien, vijftien, twintig of dertig kilometer wandelen. Alle routes zijn rolstoeltoegankelijk. Ook is er een gezinsroute van ongeveer drie kilometer. Die voert door het dorp en biedt activiteiten voor de kinderen. Inschrijven kan vanaf 7.45 uur bij dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke. De kosten zijn vijf euro, leden van wandelbond KWBN krijgen een euro korting. Parkeren kan op het terrein van Vogelaar Fruvo, aan de Oude Rijksweg. Starten kan tussen 8.00 en 12.00 uur bij de Meiboom. De verschillende routes voeren langs meerdere boomgaarden waar stops zijn met toepasselijke lekkernijen, zoals appeltaart en appelsap uit diezelfde boomgaard. De dertig kilometer komt ook over een stukje zeedijk.

Uitlopers

Nu het warmer wordt, komt de natuur uit zijn winterslaap. “De perenboom bloeit altijd als eerste en die zie ik al”, vertelt Van der Schoor. “Bij appelbomen zijn er ook al uitlopers. Straks wandel je door de boomgaard met aan de ene kant perenbloesems en aan de andere kant appelbloesems. Prachtig is dat.” Van der Schoor is een echte wandelliefhebber. Ze is al 25 jaar betrokken bij de organisatie van de Avondvierdaagse in Krabbendijke en is regelmatig afgereisd naar Geldermalsen, voor de bloesemtocht aldaar. “Die inspireerde me ook om hier een bloesemtocht te organiseren. De tocht in Geldermalsen gaat waarschijnlijk niet door en dat zou voor extra deelnemers in Krabbendijke kunnen zorgen. We hebben al aanmeldingen uit onder meer Rotterdam en België.” Omdat deelnemers op de dag zelf aanmelden, weet Van der Schoor niet precies hoe druk het wordt op 8 april. “Het was geweldig dat er de eerste keer meteen zoveel mensen waren. Daar doe je het voor.”

Meer uit Reimerswaal

Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

13 minuten geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

8 uur geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

8 uur geleden
Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

1 dag geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden
Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

2 dagen geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

2 dagen geleden