Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste bewoners De Hofjes verwelkomd

Eerste bewoners De Hofjes verwelkomd

VLISSINGEN - Uithanden van wethouder Sem Stroosnijder en directeur Jan Leo van Deemter van woningbouwvereniging l’Escaut hebben de eerste bewoners van De Hofjes de sleutels van hun huizen ontvangen. De komende twee weken wordt de rest van de 24 woningen opgeleverd.

De Hofjes liggen aan de noordzijde van de Scheldewijk, tussen de doorgetrokken Singel en de bestaande woningen aan de Paul Krugerstraat. De 24 eengezinswoningen zijn duurzaam gebouwd en zodoende hebben de bewoners lage energiekosten en veel wooncomfort. De woningen zijn gesitueerd rond autovrije hofjes en hebben twee woonlagen met drie slaapkamers en een tuin van 35 tot 40 vierkante meter. Van Deemter: “Het uitreiken van deze eerste sleutels is een bijzonder moment. Het zijn de eerste sleutels van de in totaal tweehonderd woningen die l’Escaut bouwt in de Scheldewijk. Voor de bewoners is het ook meer dan een sleutel tot een huis, het is de sleutel tot een nieuwe levensfase.”

Meer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

20 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

1 dag geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

1 dag geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

2 dagen geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

3 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden