Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerdere winsten op Wall Street volledig verdampt

Eerdere winsten op Wall Street volledig verdampt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen de handel uitgegaan, na eerder duidelijk op winst te hebben gestaan. Met name de prijsval van olie drukte het sentiment. Nog altijd hangt de vraag boven de markt of grote olieproducenten Rusland en Saudi-Arabië hun geschil over productiebeperkingen de wereld kunnen bijleggen. De landen startten eerder een prijzenoorlog, die de waarde van olie torpedeerde. Op dinsdag kreeg pessimisme onder beleggers over het al dan niet komen tot een deal de overhand.

De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,1 procent op 22.653,86 punten. De brede S&P 500 leverde 0,2 procent in tot 2659,41 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 7887,26 punten.

De olieprijzen liepen de voorbije dagen op in de hoop dat de strijdende partijen een wapenstilstand sluiten en de productie verlagen. Voor donderdag staat een vergadering van oliekartel OPEC en bondgenoten gepland. Daar moeten de productiebeperkingen vorm krijgen. Een dag later komen de ministers van de G20 bijeen. Ligt het aan Rusland dan schroeven ook de VS hun productie terug.

Olie

Een vat Amerikaanse olie daalde, als gevolg van de twijfels bij beleggers, 7,6 procent in prijs tot 24,10 dollar. Brentolie werd 2,7 procent goedkoper op 32,16 dollar per vat. Olie- en gasconcern ExxonMobil gaf eerder aan het mes te zetten in zijn investeringen door de sterke prijsval van olie de laatste weken. Het aandeel won 1,9 procent. Oliedienstverlener Halliburton (plus 1,6 procent) liet weten dat het salaris van het topmanagement wordt verlaagd en dat banen worden geschrapt.

Levensmiddelenproducent Kraft Heinz won 2,7 procent. Het concern heeft zijn verkopen de laatste tijd stevig opgevoerd dankzij de coronacrisis. Kraft Heinz denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie. Chipmaker NXP Semiconductor verloor dik 3 procent. Het Eindhovense bedrijf verlaagde zijn prognoses.

Verizon

Telecomgigant Verizon (plus 0,5 procent) maakte bekend voorlopig vrijwel geen internet meer aan te leggen. Het gaat dan om installaties waarbij een medewerker ter plaatse moet komen. Door de coronacrisis worden ook reparaties bij klanten tot een minimum beperkt.

Verder bleek het vertrouwen van kleine Amerikaanse ondernemers door de pandemie is gekelderd. Ook nam het aantal vacatures af. Door de crisis zijn veel bedrijven gesloten en is er minder vraag naar nieuw personeel.

De euro was 1,0898 dollar waard, tegen 1,0907 dollar eerder op de dag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Groothandels gaan weer dicht voor consumenten

LEIDSCHENDAM (ANP) - Consumenten kunnen vanaf 1 juni niet meer voor hun boodschappen terecht in de groothandel. Nu de horeca per 1 juni weer opengaat, neemt de druk op supermarkten af omdat er weer meer buiten de deur kan worden gegeten, stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Daarmee is de maatregel volgens de branchevereniging niet meer nodig.

2 uur geleden
IKEA-restaurants en speelplaatsen blijven dicht

AMSTERDAM (ANP) - IKEA houdt zijn restaurants en speelplaatsen Småland ook na 1 juni dicht. Hoewel restaurants en cafés in Nederland dan onder bepaalde voorwaarden weer open mogen, wil de woonwinkelreus zich blijven richten op "doelgericht en functioneel winkelen".

2 uur geleden
Tata-poorten IJmuiden weer open, maar woede nog niet bekoeld

IJMUIDEN (ANP) - Medewerkers van Tata Steel hebben de ingangen van het complex in IJmuiden na een blokkade van enkele uren weer vrijgegeven. Volgens het personeel heeft de directie zich niet laten zien en zijn verdere acties in de maak.

4 uur geleden
'1 op de 10 Nederlanders komt niet rond door coronacrisis'

DEN HAAG (ANP) - Een op de tien Nederlanders komt momenteel moeilijk rond vanwege de coronacrisis. Het gaat vooral om mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering, laagbetaalde zzp'ers en laagbetaalde flexwerkers. Dat meldt platform Wijzer in geldzaken op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

6 uur geleden
'Meer mensen willen gedrag veranderen voor klimaat door corona'

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zijn zich door de coronacrisis bewust geworden van het klimaat en willen hieraan ook zelf een bijdrage leveren. Zo wil bijna 8 op de 10 Nederlanders minder gaan vliegen en ruim driekwart wil het autogebruik beperken. Dat meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. Toch vragen tegelijkertijd 7 op de 10 Nederlanders zich af of de positieve gevolgen voor het milieu die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan, kunnen worden behouden.

6 uur geleden
Burgerinitiatief tegen onduidelijke kosten kapitaalverzekeringen

AMSTERDAM (ANP) - Kapitaalverzekeringen moeten transparanter. Om die reden zijn ConsumentenClaim, de Consumentenbond, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief gestart. De organisaties willen een wetswijziging zodat consumenten voortaan volledig worden geïnformeerd over alle kosten die verzekeraars inhouden gedurende de looptijd van zo'n verzekering.

6 uur geleden
Export naar VK goed voor 3,5 procent bbp

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar 28,3 miljard euro aan export naar het Verenigd Koninkrijk verdiend. Dat is 3,5 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp), een lichte daling in vergelijking met eerdere jaren. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

10 uur geleden