Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerbetoon aan eeuw oude stuk De Jantjes

Eerbetoon aan eeuw oude stuk De Jantjes

AMSTERDAM (ANP) - Theater Carré en producent De Graaf en Cornelissen Entertainment vieren dit jaar met een korte reeks concerten het honderdjarig bestaan van een brok vaderlands cultureel erfgoed: De Jantjes. Het stuk van Herman Bouber werd een eeuw geleden voor het eerst uitgevoerd, met medewerking van de legendarische entertainer Louis Davids. Met zijn vrouw Margie Morris maakte Davids er liedjes bij. De Jantjes wordt wel gezien als een belangrijke voorloper van de musical in ons land.

De Jantjes werd meteen een enorm succes en beleefde ook meerdere verfilmingen, waarvan die in 1934 misschien wel de meest spraakmakende was: Johan Kaart maakte indruk als De Schele en verder waren sterren van weleer te zien als Fien de la Mar, Sylvain Poons en Heintje en - wederom - Louis Davids.

Tot in onze tijd hebben verschillende producenten De Jantjes herhaaldelijk op de planken gebracht, met onder anderen Willeke Alberti, Ramses Shaffy, Carry Tefsen en Danny de Munk.

Live-orkest

In Carré komt nu in juli een korte reeks concerten om De Jantjes te memoreren. Begeleid door een live-orkest worden de liedjes vertolkt door door onder anderen Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Carry Tefsen, Paul Groot en Mariska van Kolck. Ze zingen onder meer O, mooie Westertoren, Nou tabé dan, Wordt nooit verliefd, In de Jordaan en Omdat ik zoveel van je hou.

Paul van Ewijk doet de regie.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden