Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eendaagse festivals alleen onder strikte voorwaarden: ‘Niet meer dan 750 mensen’

Eendaagse festivals alleen onder strikte voorwaarden: ‘Niet meer dan 750 mensen’

THOLEN - Onder hele strikte voorwaarden mogen kleinere eendaagse evenementen vanaf 13 augustus weer doorgaan. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte maandagmiddag bekendgemaakt na afloop van een coronaoverleg met de betrokken ministers. In eerste instantie zou hier pas op 13 augustus uitspraak over worden gedaan, maar festivalorganisatoren riepen het kabinet op om eerder een uitspraak te doen, zodat zij zich kunnen voorbereiden.

Het aantal positieve tests neemt behoorlijk af en ook het aantal ziekenhuisopnames lijkt zijn piek weer bereikt te hebben. Daarom zijn er volgens het Outbreak Management Team (OMT) geen redenen om extra maatregelen te treffen rondom het coronavirus. Maar, waakzaamheid blijft geboden, want het aantal besmettingen is in Nederland wel vijf tot zes keer meer dan in Duitsland. Dat stelt Mark Rutte in zijn wekelijkse update. Op 13 augustus volgt een grotere persconferentie en daarbij wordt bekeken hoe de tijd na 13 augustus eruit komt te zien qua maatregelen. 

Evenementen
Vorige week werd door het kabinet nog besloten dat meerdaagse festivals mét overnachtingen voorlopig niet door kunnen gaan. Daarmee werd een streep gezet door grotere festivals zoals Lowlands en Down the Rabbit Hole. “Maar, organisatoren van eendaagse evenementen maken nu ook kosten, dus zij hebben bij ons aanklopt om eerder uitsluitsel te krijgen”, stelde Rutte. “Als zij op 13 augustus pas te horen krijgen of ze op 14 augustus iets mogen organiseren, dan zorgt dat voor de nodige risico’s. En dat snappen we.”

Daarom heeft het kabinet opnieuw aan het OMT gevraagd wat de beste optie is voor eendaagse festivals. “Ongeplaceerde evenementen kunnen daarom alleen onder strikte voorwaarden plaatsvinden. Is dat voor de organisatoren niet mogelijk? Dan kunnen ze gebruikmaken van de garantieregelingen.” Die voorwaarden zijn als volgt:

Maximaal 750 deelnemersHet evenement is in de open lucht of in een tent die aan vier zijden open isBezoekers moeten gevaccineerd zijn, in de afgelopen zes maanden het coronavirus hebben gehad óf ze moeten een testuitslag van Testen voor Toegang hebbenJe moet in het bezit zijn van een ticket

Daarnaast raadde Rutte iedereen aan om vijf dagen na het festival een zelftest te doen, ‘omdat je toch met veel mensen in contact komt’. “Dit is dus slecht nieuws voor grote evenementen. We hopen alsnog dat de situatie verandert, zodat we op 13 augustus alsnog met beter nieuws kunnen komen.”

Janssen

Verder maakte Rutte ook bekend dat mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen vaccin niet na twee, maar na vier weken pas volledig gevaccineerd zijn. Rutte roept mensen die minder dan vier weken geleden Janssen hebben gehad op om zich dan ook te gedragen alsof zij nog niet volledig beschermd zijn tegen het virus. 

Meer uit Tholen

Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

15 uur geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

16 uur geleden
Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Poortvliet

POORTVLIET - Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Paasdijkweg met de Paasdijkstraat in Poortvliet. De scooter werd in de omgeving gestald en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

22 uur geleden
Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

1 dag geleden
Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

1 dag geleden
Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

2 dagen geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

2 dagen geleden