Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eendaagse festivals alleen onder strikte voorwaarden: ‘Niet meer dan 750 mensen’

Eendaagse festivals alleen onder strikte voorwaarden: ‘Niet meer dan 750 mensen’

THOLEN - Onder hele strikte voorwaarden mogen kleinere eendaagse evenementen vanaf 13 augustus weer doorgaan. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte maandagmiddag bekendgemaakt na afloop van een coronaoverleg met de betrokken ministers. In eerste instantie zou hier pas op 13 augustus uitspraak over worden gedaan, maar festivalorganisatoren riepen het kabinet op om eerder een uitspraak te doen, zodat zij zich kunnen voorbereiden.

Het aantal positieve tests neemt behoorlijk af en ook het aantal ziekenhuisopnames lijkt zijn piek weer bereikt te hebben. Daarom zijn er volgens het Outbreak Management Team (OMT) geen redenen om extra maatregelen te treffen rondom het coronavirus. Maar, waakzaamheid blijft geboden, want het aantal besmettingen is in Nederland wel vijf tot zes keer meer dan in Duitsland. Dat stelt Mark Rutte in zijn wekelijkse update. Op 13 augustus volgt een grotere persconferentie en daarbij wordt bekeken hoe de tijd na 13 augustus eruit komt te zien qua maatregelen. 

Evenementen
Vorige week werd door het kabinet nog besloten dat meerdaagse festivals mét overnachtingen voorlopig niet door kunnen gaan. Daarmee werd een streep gezet door grotere festivals zoals Lowlands en Down the Rabbit Hole. “Maar, organisatoren van eendaagse evenementen maken nu ook kosten, dus zij hebben bij ons aanklopt om eerder uitsluitsel te krijgen”, stelde Rutte. “Als zij op 13 augustus pas te horen krijgen of ze op 14 augustus iets mogen organiseren, dan zorgt dat voor de nodige risico’s. En dat snappen we.”

Daarom heeft het kabinet opnieuw aan het OMT gevraagd wat de beste optie is voor eendaagse festivals. “Ongeplaceerde evenementen kunnen daarom alleen onder strikte voorwaarden plaatsvinden. Is dat voor de organisatoren niet mogelijk? Dan kunnen ze gebruikmaken van de garantieregelingen.” Die voorwaarden zijn als volgt:

Maximaal 750 deelnemersHet evenement is in de open lucht of in een tent die aan vier zijden open isBezoekers moeten gevaccineerd zijn, in de afgelopen zes maanden het coronavirus hebben gehad óf ze moeten een testuitslag van Testen voor Toegang hebbenJe moet in het bezit zijn van een ticket

Daarnaast raadde Rutte iedereen aan om vijf dagen na het festival een zelftest te doen, ‘omdat je toch met veel mensen in contact komt’. “Dit is dus slecht nieuws voor grote evenementen. We hopen alsnog dat de situatie verandert, zodat we op 13 augustus alsnog met beter nieuws kunnen komen.”

Janssen

Verder maakte Rutte ook bekend dat mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen vaccin niet na twee, maar na vier weken pas volledig gevaccineerd zijn. Rutte roept mensen die minder dan vier weken geleden Janssen hebben gehad op om zich dan ook te gedragen alsof zij nog niet volledig beschermd zijn tegen het virus. 

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

17 uur geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

2 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

3 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

4 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

5 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

5 dagen geleden