Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een woning en een B&B in voormalige hervormde kerk in Middelburg

Een woning en een B&B in voormalige hervormde kerk in Middelburg

MIDDELBURG - “Een echte functie heeft dat hoge stuk daar niet, maar het is misschien wel het vetste plekje in het pand. Ik ga daar straks nog vaak zitten in ieder geval, al is het maar om gewoon een beetje ‘te zijn’ Daar overzie je toch alles?”

Het enthousiasme van Lies Bekkenkamp werkt heel aanstekelijk, dát merk je meteen, als je kennismaakt met deze dame. Bekkenkamp kocht vier jaar geleden samen met haar man Peter de voormalige hervormde kerk aan de Vogelstraat in Middelburg. Het gebouw, uit 1914, was een bouwval op dat moment. Niks meer, niks minder. Door allerlei omstandigheden lag het tempo van de verbouwing in de periode kort na de aankoop nog vrij laag, maar daar is het afgelopen jaar verandering in gekomen. Waar het stel in het begin vrijwel alles zelf deed, wordt er nu samengewerkt met een aannemer. Lies, die zelf bouwkundige is, klinkt tevreden. “Nu gaat alles opeens erg hard.” Lies en Peter hopen in maart de twee gastenverblijven te openen, die overigens maar een klein oppervlak van het geheel beslaan. De rest van de voormalige kerk wordt een woning voor het gezin Bekkenkamp zelf. Nu wonen Peter en Lies al dik drie jaar in een keet naast de bouwplaats, met hun drie kleine kinderen.

Enthousiast
Maar dat enthousiasme dus. Lies legt tijdens korte rondleidingen graag uit wat er op dit moment al te zien valt en wat alles moet gaan worden. Ze ziet het zelf al helemaal voor zich. Tijdens mijn bezoek wordt er juist een ijzeren trap uit de 19e eeuw gemonteerd tussen begane grond en eerste verdieping. “Die heb ik in Duitsland op de kop getikt, via Marktplaats. Die past precies!” Ze laat vervolgens de binnenkant van de twee kerktorentjes zien. “We overwegen om daar een soort klimwand in te maken.” Zo visualiseert Lies doorlopend alle hoeken van de voormalige kerk en de toekomstige woning. Ze is de eerste om toe te geven dat er veel komt kijken bij het project, en dat er ook genoeg tegenslagen waren, maar met de finish in zicht voelt ze dat haar droom, om ooit zelf in een oude kerk te gaan wonen, zal uitkomen. Ze kan niet wachten.

Meer uit Middelburg

Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

23 uur geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

1 dag geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

1 dag geleden
Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 augustus zal Stadsorganist Margreeth de Jong het slotconcert verzorgen in de zomerserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Het concert begint om 20.00 uur.

1 dag geleden
Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

1 dag geleden