Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een woning en een B&B in voormalige hervormde kerk in Middelburg

Een woning en een B&B in voormalige hervormde kerk in Middelburg

MIDDELBURG - “Een echte functie heeft dat hoge stuk daar niet, maar het is misschien wel het vetste plekje in het pand. Ik ga daar straks nog vaak zitten in ieder geval, al is het maar om gewoon een beetje ‘te zijn’ Daar overzie je toch alles?”

Het enthousiasme van Lies Bekkenkamp werkt heel aanstekelijk, dát merk je meteen, als je kennismaakt met deze dame. Bekkenkamp kocht vier jaar geleden samen met haar man Peter de voormalige hervormde kerk aan de Vogelstraat in Middelburg. Het gebouw, uit 1914, was een bouwval op dat moment. Niks meer, niks minder. Door allerlei omstandigheden lag het tempo van de verbouwing in de periode kort na de aankoop nog vrij laag, maar daar is het afgelopen jaar verandering in gekomen. Waar het stel in het begin vrijwel alles zelf deed, wordt er nu samengewerkt met een aannemer. Lies, die zelf bouwkundige is, klinkt tevreden. “Nu gaat alles opeens erg hard.” Lies en Peter hopen in maart de twee gastenverblijven te openen, die overigens maar een klein oppervlak van het geheel beslaan. De rest van de voormalige kerk wordt een woning voor het gezin Bekkenkamp zelf. Nu wonen Peter en Lies al dik drie jaar in een keet naast de bouwplaats, met hun drie kleine kinderen.

Enthousiast
Maar dat enthousiasme dus. Lies legt tijdens korte rondleidingen graag uit wat er op dit moment al te zien valt en wat alles moet gaan worden. Ze ziet het zelf al helemaal voor zich. Tijdens mijn bezoek wordt er juist een ijzeren trap uit de 19e eeuw gemonteerd tussen begane grond en eerste verdieping. “Die heb ik in Duitsland op de kop getikt, via Marktplaats. Die past precies!” Ze laat vervolgens de binnenkant van de twee kerktorentjes zien. “We overwegen om daar een soort klimwand in te maken.” Zo visualiseert Lies doorlopend alle hoeken van de voormalige kerk en de toekomstige woning. Ze is de eerste om toe te geven dat er veel komt kijken bij het project, en dat er ook genoeg tegenslagen waren, maar met de finish in zicht voelt ze dat haar droom, om ooit zelf in een oude kerk te gaan wonen, zal uitkomen. Ze kan niet wachten.

Meer uit Middelburg

Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

11 uur geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

1 dag geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

1 dag geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

1 dag geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

1 dag geleden
48 jaar trouw aan de bibliotheek

MIDDELBURG - Door alle verhalen over flexwerkers (Nederland telde er in 2022 2,7 miljoen) zou je kunnen gaan denken dat het niet meer van deze tijd is, om lang voor dezelfde baas te werken. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun werkgever wel degelijk vele jaren trouw blijven. Werknemers van 55 jaar en ouder zijn in Nederland gemiddeld 17,5 jaar in dienst van dezelfde werkgever. Mensen die bijna een leven lang bij hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie zijn er ook nog steeds.

1 dag geleden