Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een warm welkom voor nieuwe Stallanders

Een warm welkom voor nieuwe Stallanders

SINT-ANNALAND – Dorpsgemeenschap Sint-Annaland start dit jaar met een nieuw initiatief. Nieuwe inwoners van het dorp worden welkom geheten tijdens speciaal voor hen georganiseerde welkomstbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst staat gepland op 24 juni.

Sint-Annaland groeit hard, er wordt veel gebouwd en steeds meer mensen van buiten het dorp of zelfs van buiten het eiland Tholen komen er graag wonen. Leden van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland (verenigingen, stichtingen, coöperaties, basisscholen en zorg organisaties) gaven eerder tijdens een gezamenlijk overleg aan daar iets mee te willen doen. Dat resulteerde in een initiatief voor het organiseren van welkomstbijeenkomsten.

Warm welkom en wegwijs maken

“Het doel is nieuwe inwoners een warm welkom geven en kennis te laten maken met ons dorp. We vinden het belangrijk om nieuwe inwoners wegwijs te maken en te vertellen wat Sint-Annaland allemaal te bieden heeft op het gebied van winkels, voorzieningen, verenigingen en stichtingen. Des te eerder voelen ze zich thuis en worden ze onderdeel van de gemeenschap”, vertelt voorzitter Niels van Oudenaarde. Samen met bestuurslid Hilde Wielaard trekt hij de kar voor dit initiatief. Hilde kan uit eigen ervaring spreken dat het voor nieuwe inwoners soms best zoeken en aftasten is. “Toen ik tien jaar geleden in Sint-Annaland kwam wonen viel me op dat Sint-Annaland een hechte gemeenschap is. Je moet zelf ontdekken wat er allemaal is en hoe je jezelf in kunt zetten als je iets wil betekenen voor de leefbaarheid in het dorp. Hoe handig is het als je daar vanaf nu wegwijs in gemaakt wordt en je gelijk contact legt met andere (nieuwe) inwoners?”

'Versterking, nieuwe inzichten en ervaring kunnen we altijd gebruiken'

Verenigingen, stichtingen en ondernemers

Naast een warm welkom en wegwijs maken hoopt Dorpsgemeenschap Sint-Annaland ook dat verenigingen, stichtingen en lokale ondernemers er baat bij hebben. “Hopelijk melden nieuwe inwoners zich daarna bijvoorbeeld aan bij een vereniging en zien het belang in van lokaal kopen. En wie weet werven we ook nieuwe vrijwilligers. Iemand die vrijwilligerswerk heeft gedaan in zijn of haar vorige woonplaats wil dat wellicht hier ook weer doen. Dat zullen we zeker stimuleren, want versterking, nieuwe inzichten of ervaring kunnen we altijd gebruiken”, aldus Niels van Oudenaarde.

Welkomstkaarten

Voor de bijeenkomsten, die dit jaar ieder kwartaal georganiseerd worden, zijn welkomstkaarten gemaakt met daarin een uitnodiging. Nieuwe inwoners ontvangen deze onder andere van de makelaar of woningcoöperatie bij de sleuteloverdracht van hun woning. Hilde Wielaard: “De eerste bijeenkomst lijkt nu al een succes te worden. We zijn nog maar net gestart met het uitdelen van kaarten en er zijn inmiddels ruim 20 aanmeldingen binnen voor 24 juni. Het voorziet duidelijk in een behoefte.”

Opgeven nieuwe inwoners

Dorpsgemeenschap Sint-Annaland vraagt verder alle inwoners alert te zijn op nieuwe inwoners in de straat of buurt. Adressen kunnen doorgegeven worden via [email protected] zodat een kaart met uitnodiging in de bus gestopt kan worden. Ook kunnen nieuwe inwoners zich via het e-mailadres opgeven voor een van de bijeenkomsten.[n]

Meer uit Tholen

Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

1 uur geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

5 uur geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

6 uur geleden
Auto in sloot na ongeval in Sint-Annaland, traumaheli ter plaatse

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met veel mensen uitgerukt naar een voertuig dat in de sloot terecht is gekomen bij de Joanna-Mariapolder (N658).  Een traumahelikopter is ter plaatse.

16 uur geleden
Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

20 uur geleden
Leerlingen van De Eevliet ontvangen Cindy met erehaag op haar trouwdag

POORTVLIET - Een trouwdag om nooit te vergeten. Onderwijsassistent Cindy Bruijnzeel bracht op haar huwelijksdag een bezoek aan haar basisschool De Eevliet in Poortvliet. Daar werden zij en haar partner Pascal Vermeulen ontvangen door een erehaag van de leerlingen.

1 dag geleden
Welmoed (66) wil geen groot zonnepark in haar tuin: 'De Weihoek is zo mooi'

POORTVLIET - Een absurd idee, zo oordeelt Welmoed Jansen over het plan voor een gigantisch zonnepark in haar geliefde landschap, de Weihoek. Ze wil niet uitkijken op een zonnepark met een oppervlakte van 45 hectare en vreest voor aantasting van de natuur. “Ik wil helemaal niet vanuit mijn woonkamer uitkijken op een zonnepark. De Weihoek is een prachtig landschap en dat moet behouden blijven.”

1 dag geleden