Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een warm welkom voor nieuwe Stallanders

Een warm welkom voor nieuwe Stallanders

SINT-ANNALAND – Dorpsgemeenschap Sint-Annaland start dit jaar met een nieuw initiatief. Nieuwe inwoners van het dorp worden welkom geheten tijdens speciaal voor hen georganiseerde welkomstbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst staat gepland op 24 juni.

Sint-Annaland groeit hard, er wordt veel gebouwd en steeds meer mensen van buiten het dorp of zelfs van buiten het eiland Tholen komen er graag wonen. Leden van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland (verenigingen, stichtingen, coöperaties, basisscholen en zorg organisaties) gaven eerder tijdens een gezamenlijk overleg aan daar iets mee te willen doen. Dat resulteerde in een initiatief voor het organiseren van welkomstbijeenkomsten.

Warm welkom en wegwijs maken

“Het doel is nieuwe inwoners een warm welkom geven en kennis te laten maken met ons dorp. We vinden het belangrijk om nieuwe inwoners wegwijs te maken en te vertellen wat Sint-Annaland allemaal te bieden heeft op het gebied van winkels, voorzieningen, verenigingen en stichtingen. Des te eerder voelen ze zich thuis en worden ze onderdeel van de gemeenschap”, vertelt voorzitter Niels van Oudenaarde. Samen met bestuurslid Hilde Wielaard trekt hij de kar voor dit initiatief. Hilde kan uit eigen ervaring spreken dat het voor nieuwe inwoners soms best zoeken en aftasten is. “Toen ik tien jaar geleden in Sint-Annaland kwam wonen viel me op dat Sint-Annaland een hechte gemeenschap is. Je moet zelf ontdekken wat er allemaal is en hoe je jezelf in kunt zetten als je iets wil betekenen voor de leefbaarheid in het dorp. Hoe handig is het als je daar vanaf nu wegwijs in gemaakt wordt en je gelijk contact legt met andere (nieuwe) inwoners?”

'Versterking, nieuwe inzichten en ervaring kunnen we altijd gebruiken'

Verenigingen, stichtingen en ondernemers

Naast een warm welkom en wegwijs maken hoopt Dorpsgemeenschap Sint-Annaland ook dat verenigingen, stichtingen en lokale ondernemers er baat bij hebben. “Hopelijk melden nieuwe inwoners zich daarna bijvoorbeeld aan bij een vereniging en zien het belang in van lokaal kopen. En wie weet werven we ook nieuwe vrijwilligers. Iemand die vrijwilligerswerk heeft gedaan in zijn of haar vorige woonplaats wil dat wellicht hier ook weer doen. Dat zullen we zeker stimuleren, want versterking, nieuwe inzichten of ervaring kunnen we altijd gebruiken”, aldus Niels van Oudenaarde.

Welkomstkaarten

Voor de bijeenkomsten, die dit jaar ieder kwartaal georganiseerd worden, zijn welkomstkaarten gemaakt met daarin een uitnodiging. Nieuwe inwoners ontvangen deze onder andere van de makelaar of woningcoöperatie bij de sleuteloverdracht van hun woning. Hilde Wielaard: “De eerste bijeenkomst lijkt nu al een succes te worden. We zijn nog maar net gestart met het uitdelen van kaarten en er zijn inmiddels ruim 20 aanmeldingen binnen voor 24 juni. Het voorziet duidelijk in een behoefte.”

Opgeven nieuwe inwoners

Dorpsgemeenschap Sint-Annaland vraagt verder alle inwoners alert te zijn op nieuwe inwoners in de straat of buurt. Adressen kunnen doorgegeven worden via [email protected] zodat een kaart met uitnodiging in de bus gestopt kan worden. Ook kunnen nieuwe inwoners zich via het e-mailadres opgeven voor een van de bijeenkomsten.[n]

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

3 uur geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

5 uur geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

1 dag geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

1 dag geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

1 dag geleden
Impact van grote storing valt mee in de regio, Bravis heeft geen problemen

Een grote computerstoring zorgt vrijdag wereldwijd voor problemen. De storing is ontstaan door een fout in de software van cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Onder andere enkele ziekenhuizen en luchthavens kampen met grote problemen. Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom is niet getroffen door de storing. "In onze regio is een relatief klein aantal storingen bekend", laat de veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

2 dagen geleden
Luchthavens en bedrijven plat door wereldwijde Windows-storing

BRABANT - Een fout in een automatische update van de antivirus-software van Crowdstrike veroorzaakt wereldwijd ernstige computerproblemen, waardoor Windows systemen vastlopen en niet opstarten. Bedrijven en organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen en McDonald's, ondervinden grote hinder terwijl Crowdstrike aan een oplossing werkt.

2 dagen geleden