Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een veiling voor een nieuwe vleugel

Een veiling voor een nieuwe vleugel

MIDDELBURG - De Zeeuwse Concertzaal in Middelburg heeft dringend een nieuwe vleugel nodig. Na jaren van trouwe dienst begint het instrument zoveel mankementen te vertonen dat het niet meer de kwaliteit levert die het zou moeten. Reparatie blijkt niet mogelijk en huur is geen optie omdat er intensief gebruik wordt gemaakt van het instrument. Het kan wel eens zijn dat in de nabije toekomst toppianisten niet op deze vleugel willen spelen. 

DOOR LINEKE BROOS

Dit moet anders, dachten de Vrienden van de concertzaal. Daarom organiseren zij op vrijdag 7 oktober vanaf 19.30 uur een veiling om geld voor een nieuwe vleugel binnen te halen. Er zijn veertig unieke en bijzondere kavels. De avond wordt feestelijk omlijst met een mini-concert door het combo van Han Polman, commissaris van de koning (aan de vleugel), toppianist Feico Deutekom (Ludovico Einaudi en  Philip Glass) en een exclusief optreden van koor A 58. Er kan onder meer geboden worden op  een originele houtskooltekening van Reimond Kimpe en op de mogelijkheid een portret te laten maken door Daan van Doorn. Noemenswaardig zijn ook het schilderij van W.A. Knip uit 1900 (Larense school), de volledig verzorgde vijfdaagse Bach muziekreis naar Thuringen en een exclusief verblijf in een appartement op Mallorca. Ook bevat de veiling uitstapjes dichter bij huis, zoals een muzikale rondvaart en een etentje met de burgemeester.

Een gemiste kans
Leo Hannewijk, directeur van Zeeuwse Concertzaal is ontzettend blij met deze Vriendenactie. “De vleugel is het centrum van onze concertzaal. Haar klankkleuren en dynamische bereik zijn niet meer wat het zouden moeten zijn. De concertzaal, uniek in Zeeland met haar geweldige akoestiek, verdient een top vleugel. Het zou een gemiste kans zijn wanneer topmusici uit binnen- en buitenland onze provincie overslaan. Maar aan een nieuwe vleugel hangt een prijskaartje. Ik ben daarom onze Vrienden meer dan dankbaar dat ze op eigen initiatief deze veiling hebben georganiseerd en proberen binnen een jaar een ton binnen te halen voor een nieuwe vleugel”, aldus Hannewijk.

De oude vleugel
De oude vleugel verdwijnt overigens niet, maar zal worden ingezet om jong talent zich te laten ontwikkelen en hun concertervaring te geven. Hannewijk: “Zo investeert de Concertzaal met de nieuwe vleugel ook in de toekomst en kunnen toppianisten de unieke akoestiek in de zaal tot leven brengen.”

Hartverwarmend
Els Bus, één van de organiserende Vrienden van Zeeuwse Concertzaal, heeft zichtbaar plezier in de organisatie van de veiling. “Het is een hele klus, maar de reacties zijn fantastisch. We hebben prachtige kavels ontvangen die meer dan de moeite waard zijn om te veilen. Naast de veiling is er ook een loting van mooie prijzen die allemaal beschikbaar zijn gesteld door Middelburgse ondernemers. Hartverwarmend. Als dit een voorbode is, dan gaat die nieuwe vleugel er gewoon komen”, lacht ze.

“De volledige opbrengst van zowel de veiling als van de entreegelden gaat naar de nieuwe vleugel”.

Meer informatie
Meer informatie over de veiling vind je op www.zeeuwseconcertzaal.nl.

Meer uit Middelburg

BAM vervangt 400.000 watermeters voor Evides Waterbedrijf in Zuid-Holland en Zeeland

NIEUWLEUSEN - BAM Energie & Water vervangt in opdracht van Evides Waterbedrijf 400.000 huishoudelijke watermeters in Zuid-Holland (regio Rijnmond) en Zeeland. De werkzaamheden starten in januari 2023 en eindigen in 2029.

5 uur geleden
‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

6 uur geleden
Botsing tussen scooter en auto in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Oude Vlissingseweg in Middelburg is donderdagmiddag een scooterbestuurder lichtgewond geraakt. Een auto raakte beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.35 uur op de kruising van de Oude Vlissingseweg en de Spinhuisweg. 

6 uur geleden
Kind aangereden op Torenweg Middelburg

MIDDELBURG – Bij een aanrijding op de Torenweg in Middelburg is donderdagmiddag een kind gewond geraakt. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht. De jongen werd omstreeks 16.45 uur door een automobilist aangereden op de rotonde op de kruising van de Torenweg en de Roozenburglaan.

6 uur geleden
HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

1 dag geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

2 dagen geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

2 dagen geleden