Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een terugblik: Geslaagde carnavalsoptocht  in Oud-Vossemeer

Een terugblik: Geslaagde carnavalsoptocht in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Carnavalsoptocht in Oud-Vossemeer. Menig carnavalsvierder kijkt hier altijd naar uit. Leek het er ’s morgens nog op dat de intocht in Oud-Vossemeer in het water zou vallen, tijdens de intocht brak gelukkig het zonnetje door.

Zoals ieder jaar overhandigde de burgemeester ceremonieel de sleutel aan de Prins. Het was voor Prins Leroy de eerste keer dat hij de sleutel overhandigd mocht krijgen. Speciaal voor de overhandiging kwam de burgemeester dit jaar verkleed in echte Thoolse klederdracht. Na de overhandiging genoot de burgemeester net als de vele bezoekers met volle teugen van de optocht.

Het motto van dit jaar ‘Oalles uut de kast’ werd zeer serieus genomen door de deelnemers aan de optocht.

Jeugdsentiment

Aan de optocht deden meerdere groepen mee die allemaal een prijs konden winnen. Dansen met juf Roos wist maar liefst drie prijzen in de wacht te slepen. Ze werden eerste bij de grote groepen, wonnen de jurybokaal en de trofee van het jeugdgevolg. “Ik doe nu voor de derde keer mee. Ik ben zelf opgegroeid met Carnaval en dus ook met de optocht. Als kind deed ik ook altijd al mee met de optocht met mijn moeder en een vriendin van mijn moeder. Mijn vader maakte dan de leukste karren. Ook dit jaar heeft mijn vader samen met mijn schoonvader onze kar gemaakt. Daarnaast doe ik graag mee omdat ik dit soort initiatieven op het dorp graag wil steunen en ook levend wil houden. En al die blije, vrolijke kids die ervan genieten om lekker even gek te doen en mee te lopen met de dansjuf en elkaar, daar kan ik erg van genieten”, vertelt Rosalinda Goedegebuure van Dansen met juf Roos.

Na de optocht en het Vellen van de Roos is het Carnavalsseizoen weer ten einde en menig carnavalsvierder kijkt al uit naar het nieuwe seizoen.

Meer uit Tholen

Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

6 uur geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

9 uur geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

1 dag geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

1 dag geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

2 dagen geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

2 dagen geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

2 dagen geleden