Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een terugblik: Geslaagde carnavalsoptocht  in Oud-Vossemeer

Een terugblik: Geslaagde carnavalsoptocht in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Carnavalsoptocht in Oud-Vossemeer. Menig carnavalsvierder kijkt hier altijd naar uit. Leek het er ’s morgens nog op dat de intocht in Oud-Vossemeer in het water zou vallen, tijdens de intocht brak gelukkig het zonnetje door.

Zoals ieder jaar overhandigde de burgemeester ceremonieel de sleutel aan de Prins. Het was voor Prins Leroy de eerste keer dat hij de sleutel overhandigd mocht krijgen. Speciaal voor de overhandiging kwam de burgemeester dit jaar verkleed in echte Thoolse klederdracht. Na de overhandiging genoot de burgemeester net als de vele bezoekers met volle teugen van de optocht.

Het motto van dit jaar ‘Oalles uut de kast’ werd zeer serieus genomen door de deelnemers aan de optocht.

Jeugdsentiment

Aan de optocht deden meerdere groepen mee die allemaal een prijs konden winnen. Dansen met juf Roos wist maar liefst drie prijzen in de wacht te slepen. Ze werden eerste bij de grote groepen, wonnen de jurybokaal en de trofee van het jeugdgevolg. “Ik doe nu voor de derde keer mee. Ik ben zelf opgegroeid met Carnaval en dus ook met de optocht. Als kind deed ik ook altijd al mee met de optocht met mijn moeder en een vriendin van mijn moeder. Mijn vader maakte dan de leukste karren. Ook dit jaar heeft mijn vader samen met mijn schoonvader onze kar gemaakt. Daarnaast doe ik graag mee omdat ik dit soort initiatieven op het dorp graag wil steunen en ook levend wil houden. En al die blije, vrolijke kids die ervan genieten om lekker even gek te doen en mee te lopen met de dansjuf en elkaar, daar kan ik erg van genieten”, vertelt Rosalinda Goedegebuure van Dansen met juf Roos.

Na de optocht en het Vellen van de Roos is het Carnavalsseizoen weer ten einde en menig carnavalsvierder kijkt al uit naar het nieuwe seizoen.

Meer uit Tholen

'Duikstek Anna Jacobapolder krijgt een nieuwe, veilige duiktrap'

ANNA JACOBAPOLDER - De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) laat dit voorjaar een veilige toegang tot het water bij de duikplaats Anna Jacobapolder aanleggen. Bij deze populaire duikplek ontbreekt een goede trap om veilig in en uit de Oosterschelde te komen. De trap wordt betaald door de NOB, de gemeente Tholen en met behulp van een crowdfunding.

16 minuten geleden
Koningsdag Tholen door de lens van Rien Burgers [FOTOALBUM]

THOLEN - Vissen in de Vest, een versierde fietstocht door de stad, en kleedjes op de Markt en Molenvlietsestraat. Tholenaren vierden afgelopen zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander in het centrum en daarbuiten. Benieuwd hoe dat eruitzag? Rien Burgers heeft de mooiste kiekjes gemaakt van Koningsdag in Tholen. 

4 uur geleden
Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

18 uur geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

1 dag geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

1 dag geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

1 dag geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

2 dagen geleden