Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een stil protest van Not Your Honey Zeeland in Middelburg

Een stil protest van Not Your Honey Zeeland in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 25 november was het Orange The World, de dag waarop jaarlijks wereldwijd wordt stilgestaan bij geweld tegen vrouwen. Provincie Zeeland droeg ook een steentje bij, door het provinciehuis van de Abdij in Middelburg ‘s avonds oranje aan te lichten.

Maar dit jaar was er meer. Donderdagmiddag werd tijdens Weekmarkt Middelburg geflyerd tegen dat geweld, door leden van Soroptimist club Walcheren en er was een indrukwekkend stilteprotest van studenten van University College Roosevelt, die zich in dit kader hebben verenigd onder de naam ‘Not Your Honey Zeeland’.

Woordvoerder Robin Hurl legde uit dat het gaat om een studenteninitiatief dat is gefocust op het onder de aandacht brengen van seksueel/gendergerelateerd geweld en intimidatie binnen de universiteit en binnen de stad Middelburg.  Hurl: “We hebben onlangs een enquête verstuurd onder de studenten van UCR over hun ervaringen met seksuele/gendergerelateerde intimidatie binnen de universiteit en de stad middelburg. Helaas kwam hier een heel hoog percentage uit van mensen die hier wel eens seksueel geïntimideerd zijn. Mede hierom hebben wij deze donderdag een stil protest georganiseerd bij de Markt, waar we met borden zullen staan waarop ervaringen van deze mensen te lezen zijn. Hiermee willen we aandacht vragen voor dit probleem.” Uiteindelijk namen ongeveer zestig studenten deel aan het protest.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Speelveld Braamhof winnaar Kern met Pit Trofee Zeeland

WALCHEREN - Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren presenteerdengisteren ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten. Tijdens deze bijeenkomsten in het hele land is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Zeeland is de Herinrichting van het Speelveld Braamhof gekroond tot provinciale winnaar.

10 uur geleden
Luctor et Detector: de Zandzuigervondst in ‘De Middelburg’

Enige tijd geleden mocht ik met de metaaldetector weer een bijzondere opdracht uitvoeren. De eigenaar van zandboot De Middelburg, van Firma van Ouwerkerk, benaderde mij met een bijzonder probleem: tijdens het lossen van zand uit de boot kwam de borgpin los van de grijparm van de kraan. Die viel naar beneden in het zand. Je denkt dan: ‘geen probleem, die pin ligt gewoon op de zandhoop’. Nou, vergeet het maar. De massieve pin schoot een stuk het zand in en werd niet teruggevonden. Het zand was bedoeld voor verwerking in een cementfabriek en daarom moest de pin teruggevonden worden. De pin zou in de fabriek de machines kunnen beschadigen. 

1 dag geleden
Met liefde en passie achter de frituur

KOUDEKERKE – Na 46 jaar een cafetaria te hebben gehad, gaan John (65) en Marjan (67) van den Hummel met pensioen. John’s Frituurshop wordt overgenomen door collega-ondernemers, maar eerst blikken we terug op een mooie tijd waarin veel veranderde.

1 dag geleden
Politie arresteert Middelburger (17) voor berovingen

MIDDELBURG - In een woning aan de Zacharias Jansenstraat in Middelburg heeft de politie vrijdagmorgen 21 januari een jongen gearresteerd. In de woning en de schuur vond de politie twee vuurwapens en twee gestolen fietsen.

1 dag geleden
Middelburgse horeca-ondernemers houden protestborrel bij het stadhuis

MIDDELBURG - Nee, een echte demonstratie wilden ze het niet noemen. De chefs van MEP4YOU, Zeeuwse Streken en Restaurant Scherp hadden er bewust voor gekozen om de kleine protestborrel, gistermiddag op de Markt, vooraf niet aan de grote klok te hangen. Ze zouden alleen 150 hamburgers en worsten op een barbecue gooien om die gratis uit te delen. Een biertje en een wijntje erbij, een spandoek op het bordes en meer ook niet. “We geven al twee jaar lang alles weg” was het credo.

1 dag geleden
2,5 jaar celstraf voor man die vrouw door hoofd schoot

MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 28-jarige man uit Domburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Daarnaast moet hij aan het slachtoffer en haar moeder een schadevergoeding van 272.000 euro betalen. De man schoot in augustus 2020 een vriendin door haar hoofd. Zij overleefde het schot, maar hield er zeer ernstig blijvend letsel aan over.

2 dagen geleden
Man uit Meliskerke (19) overleden bij eenzijdig ongeval op Oude Rijksweg in Krabbendijke

MELISKERKE - Op de Oude Rijksweg in Krabbendijke heeft vrijdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 19-jarige man uit Meliskerke overleden. 

2 dagen geleden