Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een stad vol Zeeuwse Gasten

Een stad vol Zeeuwse Gasten

MIDDELBURG - Het nieuwe seizoen van de Kunst- en Cultuurroute in Middelburg begint dit weekeinde. Zaterdag en zondag (1 en 2 februari) heeft Middelburg een stad vol Zeeuwse Gasten. De vaste routebezoeker weet het al: februari is de maand van Zeeuwse Gasten. Bij dit initiatief nodigen kunstenaars binnen de route collega's uit Zeeland uit om samen te exposeren. Ook andere locaties binnen de Kunst- en Cultuurroute hebben zich hierbij aangesloten door een Zeeuwse Gast uit te nodigen. Overzicht Daarmee krijgen twaalf deelnemers gasten op bezoek. Blauwe Hope verwelkomt Rina de Korte, Toos van Holstein Marijke Leertouwer, Atelier28 Annemiek Hamelink, Pakhuis 22 Regi van Driel en Hoed Gezien biedt ruimte aan Marianne Rijken-de Bruijn, Elsbeth de Kuyper-Rijken, Angéle Rijken, Janneke Jacobs-le Duc en Brecht Rijken. De andere duo's zijn Breekbaar Wit/Petra Bouman en Willeke van der Stel, Middelburg Schilderkunst en Frank Mabesoone, Gerdi Zwaan en Rinus Rentmeester, Sandra van der Meulen en Bianca Runge, Galerie Gerritse en Jorieke Rottier, Roofprintpers en Barbara Jean en als laatste Expositie Koepoortstraat en Marijke Gussenhoven. Ontmoetingen Dit wordt de vijfde editie van Zeeuwse Gasten. 'Sinds het openingsthema in februari 2016 hebben er heel wat bijzondere duo-exposities en combinaties plaatsgevonden', laat de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute weten. 'Ook dit jaar zijn er bijzondere combinatie-exposities te zien.' Normaliter vindt de Kunst- en Cultuurroute elke eerste zondag van de maand plaats, maar er is in februari zoveel te zien dat de Zeeuwse Gast-locaties het hele weekeinde open zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. "Dat geeft meer tijd en ruimte voor leuke en interessante ontmoetingen." Bezoekers kunnen vrij binnenlopen. CBK Het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst) in Middelburg presenteert nog tot en met 21 februari het werk van vier in 2019 aan een Nederlandse Academie afgestudeerde kunstenaars en één architect, die allen zijn geboren of woonachtig (waren) in Zeeland. De Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg organiseert vanuit het idee kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers van de stad, al meer dan twintig jaar elke eerste zondag van de maand een route langs kunstenaarsateliers, galeries, expositieruimtes en andere culturele instellingen. Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.[l]

Meer uit Middelburg

Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

9 uur geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

1 dag geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

1 dag geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

1 dag geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

1 dag geleden
48 jaar trouw aan de bibliotheek

MIDDELBURG - Door alle verhalen over flexwerkers (Nederland telde er in 2022 2,7 miljoen) zou je kunnen gaan denken dat het niet meer van deze tijd is, om lang voor dezelfde baas te werken. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun werkgever wel degelijk vele jaren trouw blijven. Werknemers van 55 jaar en ouder zijn in Nederland gemiddeld 17,5 jaar in dienst van dezelfde werkgever. Mensen die bijna een leven lang bij hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie zijn er ook nog steeds.

1 dag geleden