Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten'

'Een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten'

Clemens Stift, bottelaar en liefhebber

MIDDELBURG - Als echte liefhebber weet Clemens Stift uit Middelburg een kwalitatief goed biertje op waarde te schatten. Daar wil hij dan ook best wat voor doen en dus is hij vrijwilliger bij Stadsbrouwerij Middelburg. Hij helpt met het bottelen van het bier. “En als we klaar zijn, drink ik samen met mijn bottelcollega's een biertje. Hartstikke gezellig”, vertelt Stift.

Bij zijn bezoek aan het jaarlijkse bierfestival in Middelburg een paar jaar geleden was er een oproep voor vrijwilligers bij de Stadsbrouwerij Middelburg. Clemens Stift besloot zich aan te melden als bottelaar en is daar inmiddels met veel plezier vrijwilliger. Wegens ruimtegebrek bij de stadsbrouwerij aan de Korte Geere gebeurt het vullen van de flessen en ze van etiketten en doppen voorzien op bedrijventerrein Arnestein, aan de rand van de stad. Als het bier klaar is om de brouwerij te verlaten, gaat het daar in een tank naartoe. “Er is net weer een nieuw biertje uit, de Hosternokke Hapsnurker”, weet Stift. Stadsbrouwerij Middelburg brengt verschillende soorten bier op de markt onder de naam Hosternokke. Stift vindt deze speciale bieren niet te vergelijken met pils. “Dat drink je effe leuk voor de dorst. Maar een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten. Ik vind bijvoorbeeld de Afslag 39, vernoemd naar de afslag van de A58 naar Middelburg, lekker. Die heeft veel smaak, maar ook een alcoholpercentage van tien procent, dus dat moet je op je gemakkie drinken. Maar dan heb je ook waar voor je geld.”[n]

Meer uit Middelburg

Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

26 minuten geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

21 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

21 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 dag geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

1 dag geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

1 dag geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

1 dag geleden