Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten'

'Een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten'

Clemens Stift, bottelaar en liefhebber

MIDDELBURG - Als echte liefhebber weet Clemens Stift uit Middelburg een kwalitatief goed biertje op waarde te schatten. Daar wil hij dan ook best wat voor doen en dus is hij vrijwilliger bij Stadsbrouwerij Middelburg. Hij helpt met het bottelen van het bier. “En als we klaar zijn, drink ik samen met mijn bottelcollega's een biertje. Hartstikke gezellig”, vertelt Stift.

Bij zijn bezoek aan het jaarlijkse bierfestival in Middelburg een paar jaar geleden was er een oproep voor vrijwilligers bij de Stadsbrouwerij Middelburg. Clemens Stift besloot zich aan te melden als bottelaar en is daar inmiddels met veel plezier vrijwilliger. Wegens ruimtegebrek bij de stadsbrouwerij aan de Korte Geere gebeurt het vullen van de flessen en ze van etiketten en doppen voorzien op bedrijventerrein Arnestein, aan de rand van de stad. Als het bier klaar is om de brouwerij te verlaten, gaat het daar in een tank naartoe. “Er is net weer een nieuw biertje uit, de Hosternokke Hapsnurker”, weet Stift. Stadsbrouwerij Middelburg brengt verschillende soorten bier op de markt onder de naam Hosternokke. Stift vindt deze speciale bieren niet te vergelijken met pils. “Dat drink je effe leuk voor de dorst. Maar een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten. Ik vind bijvoorbeeld de Afslag 39, vernoemd naar de afslag van de A58 naar Middelburg, lekker. Die heeft veel smaak, maar ook een alcoholpercentage van tien procent, dus dat moet je op je gemakkie drinken. Maar dan heb je ook waar voor je geld.”[n]

Meer uit Middelburg

‘We kunnen allemaal iets betekenen voor elkaar’

SEROOSKERKE - Ellen (32) doet al jaren vrijwilligerswerk. Van vrijwilliger bij de voedselbank tot ‘gewoon’ iets doen voor je medemens omdat je ziet dat iemand het nodig heeft.

19 uur geleden
Seizoensmarkt Domburg in 2023-2028 op bestaande locatie

DOMBURG - Op dinsdag 16 augustus 2022 heeft het college van de gemeente Veere besloten de bestaande locatie Ooststraat/Markt/Weststraat in Domburg te behouden voor de seizoensmarkt in de periode 2023-2028.

20 uur geleden
Rick Eckhardt Zeeuws Kampioen Ringrijden 2022

MIDDELBURG - Rick Eckhardt, van de afdeling Gapinge, behaalde gisteren de dubbel tijdens het Zeeuws Kampioenschap ringrijden op het Molenwater in Middelburg. Hij mag zich de Zeeuws Kampioen Ringrijden 2022 noemen.

21 uur geleden
Persoon wordt onwel op strand Domburg

DOMBURG - Donderdagmiddag zijn strandwachten in samenwerking met ambulancemedewerkers en de KNRM ingezet voor een onwelwording op het strand in Domburg. Een badgast bleek dringend medische hulp nodig te hebben waarop de strandwachten samen met de ambulance en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM Westkapelle ter plaatse zijn gegaan. 

22 uur geleden
Persoon gewond bij botsing Prelaatweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Eén persoon is vanavond gewond geraakt bij een botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke. Twee auto’s en een aanhangwagen raakten beschadigd.

22 uur geleden
Laatste concert zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere

VEERE - Op woensdag 24 augustus wordt het laatste concert in de zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere gegeven. Dit concert staat in het teken van ‘Love songs’ van Henry Purcell (1659-1695) gezongen door countertenor Gerben van der Werf. Henry Purcell wordt door velen als Engelands grootste componist gezien. Ondanks zijn korte leven - hij werd slechts 36 jaar - schreef hij een indrukwekkend oeuvre, zowel kwantitatief als kwalitatief gezien. Zijn liederen zijn nog altijd geliefd.Op het programma staat onder andere:Strike the viol (Z.232) | If music be the food of love (Z.379) | Here the deities approve (Z.339) | One charming night (Z.629) | I lov’d fair Celia (Z.381) | Sefauchi’s Farewell (Z.656) | Sweeter than roses (Z.585) | Here, let my life (Z.544) en instrumentale muziek van tijdgenoten van Purcell, zoals Blow, Carr, Croft en Matteis.De samenstelling van Consort of Voices voor dit concert is als volgt:- Gerben van der Werf, countertenor- Marco Ketels, blokfluit- Liesje van Massenhove, blokfluit- Annelies Poortvliet, viola da gamba- Nelleke Boosman, theorbe- André Poortvliet, klavecimbelDit concert vindt plaats in de Kleine Kerk van Veere. Meer informatie op de website van de Grote Kerk Veere.

1 dag geleden
Bestelbus in greppel na botsing bij Middelburg

MIDDELBURG - Bij een frontale botsing op de Schietbaan in Middelburg is woensdagmiddag een bestelbus in een greppel beland. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden