Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een roman die het wachten meer dan waard is

Een roman die het wachten meer dan waard is

GOES - Met de zomer op komst gaan we door met de boekentips. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven leestips. Dit keer is het de beurt aan Niek Walhout.

Hij vestigt de aandacht op de nieuwe roman van Jaap Scholten: ‘Suikerbastaard’. “Hij omschrijft de hoofdpersoon als iemand die één keer in de vijf jaar een boek schrijft. De laatste roman van Jaap Scholten verscheen in 2014”, zegt Niek. “Zes jaar wachten dus, maar dat is het waard! Het is wederom een verhaal uit de rijke familiegeschiedenis van de ondernemers Scholten en Stork. Ditmaal gaat het over de suikerplantages in Ethiopië van de Handelsvereniging Amsterdam. De goede betrekkingen met Ethiopië kwamen voort uit het feit dat de keizer en onze koningin in de Tweede Wereldoorlog bijna naast elkaar woonden in Londen. In de jaren ‘60 gingen jongens uit Hengelo en omstreken naar Ethiopië om, namens Stork, suikerfabrieken te bouwen. Het waren vaak alleenstaande jongens, die ook wel eens een relatie kregen. De hoofdpersoon en een vriendin gaan beiden op zoek. De een naar een mogelijke bastaardzoon van zijn opa, de ander naar haar vader. Op meesterlijke wijze worden fictie en non-fictie verweven tot een spannend verhaal. Het is een aanrader voor de vakantie.”

Boekhandels

Voor meer informatie kijk op www.paardvantroje.nl en www.koperentuin.nl.

Meer uit Beveland

Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

9 uur geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

13 uur geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

14 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

1 dag geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

2 dagen geleden
Conclusie onderzoek Afvalspiegel: 'Weinig zwerfafval op Noord-Beveland'

WISSENKERKE - ‘De gemeente Noord-Beveland is erg schoon.’ Dat concludeert onderzoeksbureau Afvalspiegel na een schouw van zwerfafval in de gemeente in augustus.

2 dagen geleden