Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Een poppodium als De Piek moet blijven’

‘Een poppodium als De Piek moet blijven’

VLISSINGEN - Priscilla Kuipers (37) komt pas de laatste vijf jaar regelmatig in poppodium De Piek in de Hellebardierstraat in Vlissingen. Ze houdt van reggae en op andere plaatsen zijn niet vaak van dit soort optredens.

Toen ze jonger was kwam Priscilla niet in De Piek. Ze weet niet precies hoe dat kwam. “Ik hou van reggae en toen de Reggae Roadband er optrad ben ik er heen gegaan. Dat Bob Marley achtige sprak mij erg aan,” legt ze uit. Inmiddels heeft ze ook al een paar jamsessies, hiphop optredens en battles bijgewoond en vindt ze de sfeer in De Piek erg gezellig en leuk.

“Het is een kleinschalige en intieme locatie, heel anders dan bijvoorbeeld het onpersoonlijke Arsenaaltheater.” Het publiek dat er komt verschilt volgens haar veel. “Het ligt eraan welke band er optreedt. Bij reggae zie je heel andere mensen dan bij een jamsessie. Bij dat laatste zie je toch voornamelijk ouderen.”

Dat Priscilla eens in De Piek ging kijken kwam ook door haar werk als fractievoorzitter voor de SP in Vlissingen. De partij heeft al diverse moties ingediend voor behoud van het poppodium dat de afgelopen tien jaar in het voortbestaan wordt bedreigd door de gemeente. Ook nu loopt er een online petitie. “Cultuur is gewoon erg belangrijk. De Piek is al meer dan een halve eeuw een begrip en moet in Vlissingen blijven. Het is ook dé plek waar jong talent zich kan laten horen.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

21 uur geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

1 dag geleden
Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

1 dag geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

1 dag geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

1 dag geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

2 dagen geleden