Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een nieuwe Walcheren Cantate?

Een nieuwe Walcheren Cantate?

MIDDELBURG - Johan Sinke uit Middelburg voelt vaak een golf van nostalgie over zich heen komen, vooral wanneer bepaalde muziek zijn oren bereikt. Herinneringen aan zijn zorgeloze jeugd, zoals bezoekjes aan het circus of het maken van muziek met vrienden, op de stranden van Walcheren, komen dan levendig terug. Ook de viering van het Sinterklaasfeest staat hem nog helder voor de geest. Onlangs dook plotseling de herinnering op aan zijn tijd op de zangschool, die als een basis diende voor zijn latere muzikale avonturen.

Hij herinnert zich nog goed hoe mevrouw Kuiler aankondigde dat ze een cantate zouden instuderen en uitvoeren, getiteld de ‘Walcheren Cantate’. De muziek was gecomponeerd door Jan Kuiler en de tekst geschreven door mevrouw Van de Broecke de Man, een dichteres. Het was een bijzondere ervaring om met het klasje de cantate in te studeren en later in de grote concertzaal uit te voeren. Spijtig genoeg bleef het bij deze enkele uitvoering. Omdat deze herinnering hem zo dierbaar is, vraagt hij zich af of er een mogelijkheid is om het werk nieuw leven in te blazen en opnieuw uit te voeren. Het thema, een groep kinderen die alle dorpen en steden van Walcheren bezoekt, heeft immers veel potentieel. Hij nam contact op met Omroep Zeeland, die het idee bijzonder vond maar geen kans zag om de uitvoering op zich te nemen. Ze moedigden hem wel aan om het zelf te proberen en beloofden aandacht te besteden aan zijn project als het zou slagen.

Podcast
Enthousiast schreef Johan naar de muziekschool in de Kuiperspoort, maar zij vonden het onderwerp helaas wat gedateerd en zagen geen reden om het op hun agenda te zetten. Desondanks hoopt hij nog steeds dat zijn idee opgepikt wordt en dat er een nieuwe uitvoering zal plaatsvinden. Via een podcast roept hij kinderkoren en andere geïnteresseerden op om contact met hem op te nemen als zij interesse hebben om de cantate op hun programma te zetten en in de toekomst uit te voeren.

Meer informatie
Hij is te bereiken via e-mail op [email protected] of telefonisch op 0118-217700. Johan wacht vol spanning af en heeft deze informatie ook naar de PZC gestuurd, in de hoop dat de krant na al die jaren weer aandacht aan het project wil besteden. Het oorspronkelijke artikel over de cantate is te vinden in ZB Krantenbank Zeeland.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

7 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

8 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden