Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een nieuwe impuls voor actie ‘Veere helpt elkaar’

Een nieuwe impuls voor actie ‘Veere helpt elkaar’

VEERE - Op dinsdag 13 september krijgt de actie ‘Veere helpt elkaar’ een nieuwe impuls. Er komen nieuwe kaarten voor het raam en er zijn nieuwe inwoners gekomen die de organisatie op de hoogte gaan brengen van de actie. In de twee weken na 13 september wordt door vrijwilligers bij alle inwoners van de kern Veere een kaart gebracht en verteld over de actie.

In 2018 startte het eerste project ‘Veere helpt elkaar’. De Stadsraad Veere had het thema Zorg in het grote project ‘Fijn wonen in Veere’ geïnventariseerd. Prioriteit nummer één was de vrijwillige zorg die mensen hebben voor elkaar. De Commissie Welzijn Veere stelde met ondersteuning van Stichting Welzijn Veere een kaart op die je voor je raam kan zetten en een sticker voor op de postbus in het buitengebied. Veere kleurde blauw van de kaarten. Na vier jaar komt er een vervolg en hoopt de organisatie dat Veere rood/paars kleurt. Zo laat iedereen zien dat er grote bereidheid is elkaar te helpen. Ook wordt op de kaart uitgelegd welke stappen je kunt zetten wanneer er wellicht meer georganiseerde hulp nodig is en het eigen netwerk ontoereikend is. Zo kan de vrijwillig burgeradviseur hulp bieden om de vraag goed in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aandragen. 

Start
De vrijwilligers van burenhulp kunnen praktische hulp verlenen. Ook de huisarts speelt een belangrijke rol bijvoorbeeld bij eerstelijnshulp. In de afgelopen vier jaar viel het de organisatie op dat hulp vragen niet gemakkelijk is voor veel mensen. Men hoopt dat door de actie de drempel om hulp te vragen verlaagd kan worden. Op 13 september zal om 16.00 uur de start plaatsvinden in de Korenmaat in Veere. Om 17.00 uur zal de eerste kaart worden overhandigd aan een inwoner van de kern Veere.

Voor extra informatie of een uitnodiging voor de start kunt u contact opnemen met:
06-28384745 Ellen Vooijs, Commissie Welzijn Veere
06-51951382 Anjesca Sanders, Welzijnswerker voor de kern Veere van Stichting Welzijn Veere?

Meer uit Middelburg

IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

19 uur geleden
Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Op woensdag 29 november gaan vanaf 13.30 uur de handen weer uit de mouwen. Zo'n vijftien tot twintig leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek helpen dan mee om de zelfgemaakte vogelhuisjes op te hangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. Voor de zomer knutselden de leerlingen in totaal 55 vogelhuisjes in elkaar. Stadsecoloog Bas Wattel verzorgde toen ook een gastles over het belang van biodiversiteit.

22 uur geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

1 dag geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

2 dagen geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

2 dagen geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

2 dagen geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

2 dagen geleden