Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een nieuwe balans voor Zeeuwse ondernemers

Een nieuwe balans voor Zeeuwse ondernemers

Ondernemers ontwikkelen zich in deze tijd volop. Ze passen zich aan veranderende doelgroepen en behoeftes aan. Met welke innovaties, zoals op het gebied van de energietransitie en hybride werken, kunnen ze hun voordeel doen? Om ze hierover te informeren en inspireren, is het thema van netwerkbeurs Contacta 2022 ‘een nieuwe balans’.

Vertegenwoordigers van bedrijven, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en Vlaanderen komen dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 november samen op de netwerkbeurs Contacta. Het is de plek waar standhouders en bezoekers elkaar ontmoeten en bijpraten. De deelnemers en bezoekers via bijvoorbeeld workshops en lezingen inspireren is een ander belangrijk doel van Contacta. Dat gebeurt dit jaar met ‘een nieuwe balans’ als rode draad in het programma, omdat de beursorganisatie ervaart hoezeer ondernemers hun producten en diensten aan het heruitvinden zijn. “We zitten middenin een overgang naar een nieuwe economie”, licht directeur Perry Kentin van LMG strategie+creatie het thema toe. Hij doelt daarmee op onder meer de energietransitie en het digitaal werken. “Daardoor zoeken ondernemers een nieuwe balans, zowel persoonlijk als voor hun bedrijf.” Contacta presenteert allerlei vernieuwingen, zodat ondernemers kunnen bepalen welke tools bij hen passen om klaar te zijn voor de toekomst.

Wendbaarheid

“Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op”, zegt directeur Luuk Roozeboom van Uitgeverij de Bode over het thema. De uitgever van Weekblad de Bode in Zeeland en West-Brabant is mediapartner van LMG strategie+creatie voor Contacta. “Door de coronapandemie zagen sommige ondernemers in één dag tijd hun verdienmodel omvallen. Dat heeft velen aan het denken gezet. Wendbaarheid is heel belangrijk als ondernemer.” Ook voor de uitgever, zegt Roozeboom. “We denken continu na over nieuwe producten en diensten. Zo richten wij ons onder andere steeds meer op de zakelijke markt en via deze samenwerking met LMG kunnen wij goed laten zien wat we in huis hebben. We bieden een breed platform met een groot bereik waarmee ondernemers bij andere bedrijven, maar ook bij de consument onder de aandacht komen.”

Door het dak

In de voorbereiding op een nieuwe editie van Contacta merkt Kentin al dat er veel interesse voor is. “De aanmeldingen gaan door het dak.” Niet dat schaalgrootte een doel op zich is, het verbinden en inspireren is het voornaamste doel van Contacta. “We hebben al bijna 10.000 vierkante meter beursvloer verkocht. Daaruit blijkt wel dat de beurs nog steeds in een behoefte voorziet.”  

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

17 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden