Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in Dauwendaele

Een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in Dauwendaele

MIDDELBURG - In opdracht van Gemeente Middelburg werkt advies- en ingenieursbureau Sweco aan een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in de wijk Dauwendaele.

Het bureau vraagt bewoners van de Meanderlaan en Buitenhovelaan mee te denken bij het maken van een toekomstbestendig ontwerp voor de straten.
De openbare ruimte van de Meanderlaan en Buitenhovelaan in Dauwendaele is verouderd en aan vervanging toe. Woongoed Middelburg is daarnaast bezig met de renovatie van de Meanderflat. Gemeente Middelburg heeft besloten beiden straten opnieuw in te richten.

Leefbaarheid
Advies- en ingenieursbureau Sweco is gevraagd een nieuw ontwerp te realiseren om de straten klaar te maken voor de toekomst. Het herontwerp heeft als doel de leefbaarheid te verbeteren en de straten klimaatadaptief te maken, zodat de straat opgewassen is tegen hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte.

Bewoners betrekken bij het proces
Gemeente Middelburg is voornemens de ontwerpen te ontwikkelen in nauwe betrokkenheid met de bewoners. Daarom is Sweco in samenwerking met Gemeente Middelburg een participatietraject gestart. Bewoners worden op meerdere momenten geïnformeerd en kunnen hun ideeën delen op verschillende manieren. Sweco zal fysiek aanwezig zijn op locatie, online brainstormsessies met actieve bewoners worden georganiseerd en via een online platform kunnen wensen worden gedeeld. Bewoners ontvangen binnenkort meer informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden om hun stem te laten horen.

Woont u in Dauwendaele en bent u enthousiast geworden? Op het doe mee platform van gemeente Middelburg kunt u digitaal ideeën delen: http://doemee.middelburgers.nl/nl-NL/projects/meanderlaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

6 uur geleden
‘Gelukkig ligt ons bedrijf in een hagelarm gebied’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland is op het fruitteeltbedrijf van Petra en Jos Mesu begonnen met de oogst van de Conférence-peren. Daarna zijn de Elstar en Sprank-appels aan de beurt.

1 dag geleden
Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 

2 dagen geleden
Man (20) bijt agent bij aanhouding in asielzoekerscentrum aan Laurens Stommesweg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg aangehouden. De zeer agressieve man had een beveiliger geslagen en een andere beveiliger en een agent gebeten.

2 dagen geleden
Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

SEROOSKERKE - In een grote bouwkeet aan de Serooskerkseweg in Serooskerke is vanochtend vroeg een brand uitgebroken. Vanwege de waterwinning was de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. 

2 dagen geleden
Flinke buitenbrand bij Stenen Kruisweg Buttinge

BUTTINGE - Tussen Buttinge en Grijpskerke heeft de brandweer vanmiddag met behulp van twee voertuigen een buitenbrand geblust.

3 dagen geleden
‘De negen hectare kersen zijn al binnen’

ARNEMUIDEN - De Zeeuwse Zonnekers in Arnemuiden heeft zijn 25 hectare boomgaarden op de scheiding van Walcheren en Zuid-Beveland liggen. Het familiebedrijf teelt voornamelijk kersen, maar ook appels en peren.“Wij hebben 9 hectare kersen. Die zijn er al af,” vertelt Johan Elenbaas. “Dit jaar hadden we door de vele regen in het voorjaar geen volle oogst, maar wel kersen van een goede kwaliteit. Deze week beginnen we met de peren en daar zijn we wel acht weken zoet mee. Samen met zijn broer, hun vader en oom is hij eigenaar van het familiebedrijf, waar ook de vrouwen hun steentje aan bijdragen. “We telen nu twee hoofdrassen peren: de Conference en de Xenia. Die laatste is een concept ras, een kruising van de Triomphe de Vienne en Krier. Een friszoete peer met stevig vruchtvlees.”

4 dagen geleden