Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eén netwerk voor fiets- en wandelroutes in Zeeland

Eén netwerk voor fiets- en wandelroutes in Zeeland

MIDDELBURG - Routebureau Zeeland en wandelnetwerk Zeeland gaan 1 april samen verder als Routenetwerk Zeeland. Het beheer en onderhoud van de routes wordt uitgevoerd door de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ).

Het Routebureau Zeeland beheert en onderhoudt diverse fietsroutestructuren in Zeeland. Het Routebureau heeft deze werkzaamheden de afgelopen twee jaar tijdelijk -toen de VVV werd opgeheven- onder de vlag van de Provincie Zeeland uitgevoerd. Tegelijkertijd werd onderzoek gedaan naar een nieuwe, definitieve plek voor dit beheer en onderhoud en de productontwikkeling van de fietsroutes. Dat gaat de Stichting Landschapsbeheer Zeeland doen per 1 april. Omdat er sprake is van een verbreding van het aantal routestructuren en een gezamenlijke aanpak met het wandelnetwerk Zeeland, zal ook de naam wijzigen: van een Routebureau Zeeland naar een Routenetwerk Zeeland. Dat Routenetwerk behelst dan zowel de fiets- als wandelroutes in Zeeland.

De Provincie en alle 13 Zeeuwse gemeenten dragen bij aan het beheer en onderhoud van de routes. Daarnaast wordt nog dit voorjaar een aanjager aangesteld die met de productontwikkeling aan de slag gaat.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

19 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

22 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

23 uur geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden