Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een natte Kraanwaterdag op de Franciscusschool in Middelburg

Een natte Kraanwaterdag op de Franciscusschool in Middelburg

MIDDELBURG - Kraanwaterdag is een jaarlijks terugkerend event voor basisscholen en bso’s dat wordt georganiseerd door Nederlandse drinkwaterbedrijven. Deze dag staat in het teken van kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Dit jaar was de Franciscusschool in de Middelburgse wijk Dauwendaele de gastlocatie voor de nationale opening van de Kraanwaterdag. De school ontving vanochtend onder meer burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg en de regiomanager van Evides Waterbedrijf, die de opening verrichtten met schooldirecteur Esther Coomans en Ruud Mesu van JOGG Middelburg.

De dag, waarop plensbuien en zonneschijn elkaar afwisselden, werd geopend met een toneelstuk van groep 7b én een lipdubdans van groep 8. Na afloop gingen de groepen 6, 7 en 8 samen met de bovenbouw van de Wilgenhof en het Element een zogenoemde Daily Mile lopen. Alles in het teken van gezondheid, het drinken van kraanwater en het verstandig omgaan met (kraan)water. Met het evenement werd ook meteen het schooljaar geopend, samen met de andere scholen van de wijk Dauwendaele Na het lopen van de Daily Mile kregen alle leerlingen van groep 6 t/m 8 les over water als gezonde dorstlesser. Als kinderen al vroeg leren dat water zo’n gezonde keuze is dan kan dit bijdragen aan hun motivatie om voldoende water te drinken.

Gewoon bijzonder
Het thema van de Nationale kraanwaterdag 2022 is ‘Kraanwater, gewoon bijzonder’. De drinkwaterbedrijven willen kinderen bewust maken van het feit dat drinkwater uit de kraan minder vanzelfsprekend is dan het lijkt. Het wordt voor drinkwaterbedrijven steeds moeilijker om te voldoen aan de vraag naar drinkwater. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook leren dat je thuis, op de sportclub en op school en de bso slim om moet gaan met kraanwater. Bijvoorbeeld door de kraan niet onnodig lang te laten stromen bij tandenpoetsen of het douchen. Tijdens de lessen leren de kinderen hoe kraanwater gemaakt wordt en krijgen ze tips hoe ze er zelf slimmer mee om kunnen gaan.

Enkele feiten over Kraanwaterdag
• Dit jaar lijkt het aantal deelnemende basisschoolleerlingen groter dan vorig jaar. Toen deden landelijk ruim 210.000 kinderen mee.
• Dit is de vierde editie Nationale Kraanwaterdag, met de regionale opening in Middelburg, als wijkinitiatief met de Franciscusschool, Het Element en de Wilgenhof in de wijk Dauwendaele.
• In het Evides voorzieningsgebied deden ±17.000 basisschoolleerlingen in 2020 mee en ongeveer 23.000 basisschoolleerlingen in 2021.
• Thema van dit jaar: ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’

Meer uit Middelburg

BAM vervangt 400.000 watermeters voor Evides Waterbedrijf in Zuid-Holland en Zeeland

NIEUWLEUSEN - BAM Energie & Water vervangt in opdracht van Evides Waterbedrijf 400.000 huishoudelijke watermeters in Zuid-Holland (regio Rijnmond) en Zeeland. De werkzaamheden starten in januari 2023 en eindigen in 2029.

5 uur geleden
‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

5 uur geleden
Botsing tussen scooter en auto in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Oude Vlissingseweg in Middelburg is donderdagmiddag een scooterbestuurder lichtgewond geraakt. Een auto raakte beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.35 uur op de kruising van de Oude Vlissingseweg en de Spinhuisweg. 

5 uur geleden
Kind aangereden op Torenweg Middelburg

MIDDELBURG – Bij een aanrijding op de Torenweg in Middelburg is donderdagmiddag een kind gewond geraakt. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht. De jongen werd omstreeks 16.45 uur door een automobilist aangereden op de rotonde op de kruising van de Torenweg en de Roozenburglaan.

5 uur geleden
HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

1 dag geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

2 dagen geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

2 dagen geleden