Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een mini-Keukenhof aan de Noordweg in Middelburg

Een mini-Keukenhof aan de Noordweg in Middelburg

MIDDELBURG - Marcel de Lannoy woont sinds maart 2019 aan de Noordweg in Middelburg. Middelburgers die zijn huis passeren kennen hem misschien nog niet allemaal persoonlijk, maar na twee jaar is zijn tuin een jaarlijks fenomeen, dat ook wel de ‘mini-Keukenhof aan de Noordweg’ wordt genoemd.

De Lannoy: “sinds twee jaar woon in inderdaad in deze betoverende stad. Mijn thuis heb ik gevonden in Middelburg. Mijn verhaal is wellicht uitzonderlijk. Hoewel Nederlander, ben ik in Californië opgegroeid. Toen ik 29 werd, begon ik les op een internationale school in het Verenigd Koninkrijk te geven. In September 2018, ging ik met pensioen. Vijftig jaar lang had ik de levensdroom om terug naar het vaderland te keren, en eindelijk was het moment gearriveerd.

Als een soort ‘free agent’ keek ik in die periode naar huizen in Gouda, Den Haag, Rotterdam, Borculo en Dordrecht. Na enkele maanden, koos ik uiteindelijk voor het prachtige Middelburg in het rustgevende Zeeland want het deed, en doet mij nog steeds een beetje aan het oude Nederland denken. Als fan van oude, knusse huizen, trof ik het fraaie rijhuis en tuin aan de gezellige Noordweg in Middelburg. In 1910 gebouwd, biedt het huis nog veel ambiance, ondanks de moderne veranderingen in het huis (nieuwe badkamer, keuken). Gek als ik ben op tuinieren, heb ik mijn eigen mini-Keukenhof gecreëerd. Heerlijk toch?”

Meer uit Middelburg

Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

16 uur geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

16 uur geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

1 dag geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

1 dag geleden
Weerbericht: Droog en zonnig pinksterweekend

Komend pinksterweekeinde verloopt droog met flink wat zon, aldus weerbureau Weeronline. 

1 dag geleden
De Drvkkery viert 25-jarig jubileum met allerlei activiteiten

MIDDELBURG – De grootste boekwinkel van Middelburg bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Het jubileum wordt groots gevierd – het hele jaar door – met speciale menu’s in de brasserie, bijzondere muzikanten en auteurs, foto exposities en natuurlijk beer Bartel.

2 dagen geleden
Divers aanbod op Kunstroute 'Kunst in Veere'

VEERE -  Afgelopen weekend vond Kunstroute ‘Kunst in Veere’ plaats. Op maar liefst 26 locaties konden bezoekers terecht om te genieten van verschillende kunstuitingen. Een kunstroute met voor ieder wat wils op bijzondere locaties met als decor het prachtige stadje Veere. Zoals een bezoeker opmerkte: ‘Waar je ook kijkt, alles is mooi.’

2 dagen geleden