Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

Zeeuws Werk biedt mensen met een achterstand richting arbeidsmarkt en jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal de mogelijkheid arbeids- en technische vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een productieproces, waardoor de stap naar regulier werk of vervolgonderwijs eenvoudiger wordt. ZeeuwsWerk-hout maakt in opdracht van externen producten van hout.

Applaus
Gistermiddag werd het eendenplatform naar model van de Grote Kerk te water gelaten in de Veste van Veere. Aan mevrouw van Ouwerkerk was de eer om onder luid applaus de kerk in de Veste te mogen laten zakken. De medewerkers van Zeeuws Werk kregen veel complimenten. Na afloop was er koffie met een bolus in de echte Grote Kerk van Veere. Manager Adri Franke: “Dit is een opdracht, met een prachtig resultaat, waar we trots op kunnen zijn. Een project waar we graag aan hebben mee gewerkt, van idee tot definitieve tekeningen en berekeningen. Het staalwerk is gelast op onze metaalwerkplaats. De vlonder en toren zijn gerealiseerd in onze werkplaats hout en het takelwerk was mogelijk dankzij de hulp van hoveniersbedrijf Veere. Met meer van deze opdrachten zorgen wij als Zeeuws Werk ervoor dat we ruimte kunnen blijven bieden aan onze doelgroep en de werk-leertrajecten.”

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden Nieuwe Haven en Turfkaai

MIDDELBURG - Op dinsdag 18 juni wordt het asfalt vanaf de kruising Stadsschuur - Nieuwe Haven tot de kruising Houtkaai - Herenstraat vernieuwd.

5 uur geleden
En de winnaar van de Textiel Race is... De Boazschool uit Meliskerke

MELISKERKE - De Boazschool uit Meliskerke heeft maar liefst 2958 kilo ingezameld textiel en 413 reparaties en is daarmee de winnaar van de Textiel Race. 

9 uur geleden
Kijkje achter de schermen van het zeeaquarium in Terra Maris

OOSTKAPELLE - Vrijdag 14 juni kunnen bezoekers bij Terra Maris van 12.00 tot 13.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van het zeeaquarium.In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren die in de Oosterschelde en aan de Noordzeekust voorkomen. Op gezette tijden zal onze aquariumspecialist en maritiem bioloog Jan van der Veen bezoekers meenemen in deze verwonderlijke onderwaterwereld van zeesterren, kwallen, anemonen en sepia's. Ook worden de vissen gevoerd.

11 uur geleden
Gemeente Middelburg vernieuwt het evenementenbeleid

MIDDELBURG - Evenementen horen bij een bruisende en aantrekkelijke gemeente. Een plek waar het fijn wonen is en waar je leuke dingen kunt doen. Een gemeente met veel jaarlijks terugkerende evenementen maar waar ook ruimte moet zijn voor vernieuwende ideeën. Het bestaande evenementenbeleid van de gemeente Middelburg stamt uit 2002 en is toe aan vernieuwing.

15 uur geleden
Opkomst Europees Parlementverkiezing gemeente Middelburg en Veere

MIDDELBURG/DOMBURG  - Op 6 juni mocht de inwoners van de gemeente Middelburg en Veere naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. 

1 dag geleden
Prijsuitreiking en meer in Dauwendaele tijdens de Nationale Buitenspeeldag

MIDDELBURG - Vanmiddag ontvingen de drie jongerencentra in Middelburg het vignet 'Gezonde locatie' uit handen van wethouder Willemien Treurniet. 'Water, fruit en een goed gesprek zijn gratis bij deze jeugdcentra. Zo moet een jongerencentrum zijn; een gezonde en veilige plek', zei Treurniet in haar toespraak. 

1 dag geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

MIDDELBURG/DOMBURG - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn of niet. Ben je geslaagd, of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in via www.internetbode.nl/geslaagd en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

1 dag geleden