Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een jaar na opening De Bloesem in Kapelle is 'voortuin' ook bijna af

Een jaar na opening De Bloesem in Kapelle is 'voortuin' ook bijna af

KAPELLE - Een jaar na de opening van het nieuwe sportcomplex aan de Vroonlandseweg in Kapelle is de buitenruimte bij De Bloesem feestelijk in gebruik genomen. Op de plek waar het oude sportcentrum is gesloopt, ligt nu een skatevoorziening met pumptrackbaan. Ook is er een multifunctioneel sport- en speelveld (foto) aangelegd. De buitenruimte is nog niet helemaal af. “Op de kavel naast het speelveld heeft een gezondheidsbedrijf een optie”, vertelt de Kapelse wethouder Jon Herselman. Hij verwacht dat de bouw over zo’n halfjaar begint en over anderhalfjaar klaar is. Daarnaast is de beweegroute rond De Bloesem en door het park bij de Ambachtsherenwegeling nog in ontwikkeling. “We openen de beweegroute in september. Die verbindt dan het park met het Kapelse bos.”

Kinderburgemeester Lucas de Visser van de gemeente Kapelle mocht de nieuwe skatevoorziening met pumptrackbaan bij De Bloesem officieel in gebruik nemen, samen met wethouder Jon Herselman. “Ik woon hier om de hoek en ben hier al vaak geweest en dan zijn er ook altijd andere kinderen”, vertelt Lucas. “Ik vind het heel gaaf dat deze baan er nu is en dat er zoveel kinderen naartoe komen.” Wat de kinderburgemeester, die zich onder meer inzet voor sport en spel voor kinderen, betreft is de nieuwe skatevoorziening dan ook nu al een succes. De nieuwe sport- en spelvoorzieningen liggen naast brede school ‘t Saamdeel, dus de kinderen kunnen na schooltijd zo de nieuwe buitenruimte op. En met de zomervakantie in aantocht heeft de Kapelse jeugd er een mooie speelplek bij. Op het naastgelegen nieuwe sportveld kunnen ze bijvoorbeeld ook voetballen en basketballen.

Boete

In de oude gymzaal aan de Molenvaete is onlangs twee keer ingebroken en ook het nieuwe voorterrein is vernield. Bij De Bloesem zijn borden vernield en is graffiti gespoten. De inbrekers lieten een ravage achter bij de gymzaal. Zo zijn er ramen ingegooid en de kranen opengedraaid, waardoor alles onder water kwam te staan. Hiervoor zijn elf jongeren gestraft, vertelt de wethouder. “De jongste is dertien. De anderen zijn veertien en vijftien en eentje is er zestien. Samen met de politie en hun ouders hebben we een gesprek gehad. Ze krijgen een boete van vijfhonderd euro en moeten als taakstraf met de wijkagent mee.”

Meer uit Reimerswaal

Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

3 uur geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

4 uur geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

23 uur geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

1 dag geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

1 dag geleden
Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

2 dagen geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

2 dagen geleden