Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eén drukke cijferdag op Damrak, ook aandacht voor inflatie

Eén drukke cijferdag op Damrak, ook aandacht voor inflatie

AMSTERDAM (ANP) - In de komende beursweek krijgen beleggers het wat rustiger met bedrijfsresultaten. In Nederland staan nog wel een paar grote bedrijven op de agenda, zoals Ahold Delhaize, ABN AMRO en Aegon die alle drie op woensdag de boeken openen, maar met name in de Verenigde Staten zijn de meeste kwartaalcijfers al bekendgemaakt. Verder wordt er deze week naar de inflatie gekeken.

Behalve Ahold, ABN en Aegon krijgen beleggers in Amsterdam nog meer bedrijven voor de kiezen. Ook laadpalenmaker Alfen, baggeraar Boskalis en maritiem dienstverlener SBM Offshore geven die dag bijvoorbeeld een update. De week begint met definitieve cijfers van PostNL dat eerder al goede voorlopige resultaten liet zien.

Elders in Europa komen onder meer biotechbedrijf BioNTech, energiebedrijf E.ON, industrieel concern Thyssenkrupp en reisconcern TUI met een kwartaalupdate. Uit de VS is Disney het belangrijkste bedrijf dat een inkijkje in de resultaten geeft.

Hemelvaartsdag

Het tweede deel van de week is rustig qua bedrijfsnieuws vanwege Hemelvaartsdag op donderdag. Desondanks zijn de beurzen die dag en de vrijdag erna wel gewoon open.

Verder gaat de blik vooral naar macro-economische cijfers en in het bijzonder die over de inflatie. De Nederlandse cijfers over de geldontwaarding komen dinsdag met later in de week ook Duitse, Franse en Amerikaanse cijfers over de inflatie. Bovendien komen verschillende landen zoals Nederland, de eurozone, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met cijfers over de industriële productie en worden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) vrijgegeven.

Meer uit Financieel

Kohl's onderuit op Wall Street na afbreken overnamegesprekken

NEW YORK (ANP) - Kohl's zakte vrijdag bijna 20 procent op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen bevestigde de gesprekken over een overname door Franchise Group te hebben afgebroken. Volgens het bedrijf vormde de verslechtering van de marktomstandigheden een obstakel voor het bereiken van een akkoord. Ook verlaagde Kohl's zijn verwachtingen doordat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven.

16 minuten geleden
Amazon Prime maakt onder Brusselse druk opzeggen gemakkelijker

BRUSSEL (ANP) - Amazon Prime, de videostreamingsdienst van het Amerikaanse onlinewinkelbedrijf, maakt na Europese druk opzeggen gemakkelijker. Voortaan is er een duidelijke uitschrijfknop en hoeven opzeggers nog maar twee keer te klikken voor ze van hun abonnement af zijn, zegt de Europese Commissie.

21 minuten geleden
Volvo bouwt fabriek voor elektrische auto's in Slowakije

BRATISLAVA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars gaat een fabriek voor elektrische auto's bouwen in Slowakije. Daarmee is een investering gemoeid van 1,2 miljard euro, aldus Volvo. Er moeten jaarlijks 250.000 elektrische auto's van de band gaan rollen. De fabriek komt in de buurt van de stad Košice, in het oosten van Slowakije.

1 uur geleden
Claim van honderden miljoenen in de maak tegen banken

UTRECHT (AFN) - Nederlandse banken hangt mogelijk een strop van honderden miljoenen euro's boven het hoofd vanwege rond 2008 verkochte 'foute' leningen. Massaschade-expert Adriaan de Gier wil namens gedupeerden compensatie afdwingen en werkt aan grote claims.

1 uur geleden
Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft voor meer dan 37 miljard dollar (zo'n 35 miljard euro) aan orders ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen. In totaal bestelden China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Air China en Shenzhen Airlines bijna driehonderd toestellen van de A320neo-serie bij Airbus.

1 uur geleden
DNB biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) biedt excuses aan voor de betrokkenheid (van bestuurders) bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.

2 uur geleden
Ondernemers kregen al 8 miljard euro TVL-steun uitgekeerd

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers kregen gedurende de coronacrisis bij elkaar zo'n 8 miljard euro aan tegemoetkoming in de vaste lasten uitgekeerd. De zogeheten TVL-regeling eindigde formeel op 30 juni. Sinds het begin van de crisis zijn er ruim 419.000 voorschotten verleend aan meer dan 151.500 ondernemers. Het bedrag kan nog oplopen tot 10 miljard euro als alle subsidies definitief zijn vastgesteld, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

2 uur geleden