Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eén drukke cijferdag op Damrak, ook aandacht voor inflatie

Eén drukke cijferdag op Damrak, ook aandacht voor inflatie

AMSTERDAM (ANP) - In de komende beursweek krijgen beleggers het wat rustiger met bedrijfsresultaten. In Nederland staan nog wel een paar grote bedrijven op de agenda, zoals Ahold Delhaize, ABN AMRO en Aegon die alle drie op woensdag de boeken openen, maar met name in de Verenigde Staten zijn de meeste kwartaalcijfers al bekendgemaakt. Verder wordt er deze week naar de inflatie gekeken.

Behalve Ahold, ABN en Aegon krijgen beleggers in Amsterdam nog meer bedrijven voor de kiezen. Ook laadpalenmaker Alfen, baggeraar Boskalis en maritiem dienstverlener SBM Offshore geven die dag bijvoorbeeld een update. De week begint met definitieve cijfers van PostNL dat eerder al goede voorlopige resultaten liet zien.

Elders in Europa komen onder meer biotechbedrijf BioNTech, energiebedrijf E.ON, industrieel concern Thyssenkrupp en reisconcern TUI met een kwartaalupdate. Uit de VS is Disney het belangrijkste bedrijf dat een inkijkje in de resultaten geeft.

Hemelvaartsdag

Het tweede deel van de week is rustig qua bedrijfsnieuws vanwege Hemelvaartsdag op donderdag. Desondanks zijn de beurzen die dag en de vrijdag erna wel gewoon open.

Verder gaat de blik vooral naar macro-economische cijfers en in het bijzonder die over de inflatie. De Nederlandse cijfers over de geldontwaarding komen dinsdag met later in de week ook Duitse, Franse en Amerikaanse cijfers over de inflatie. Bovendien komen verschillende landen zoals Nederland, de eurozone, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met cijfers over de industriële productie en worden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) vrijgegeven.

Meer uit Financieel

Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geëindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

21 minuten geleden
Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

1 uur geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

2 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

2 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

4 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit lager na Amerikaans rentebesluit

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs heeft de handelsdag lager afgesloten, na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers op het Damrak reageerden donderdag terughoudend op het Amerikaanse rentebesluit en de toelichting van de Federal Reserve, die woensdag na sluiting van de Europese beurzen naar buiten kwamen.

4 uur geleden
VK komt met sancties tegen schepen uit Russische 'schaduwvloot'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd die voor het eerst gericht zijn op schepen uit de zogenaamde schaduwvloot. Deze olietankers helpen de Russen om beperkingen op de export van olie te omzeilen. De oliehandel is een belangrijke inkomstenbron voor het Kremlin, dat daarmee de oorlog tegen Oekraïne financiert.

6 uur geleden