Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Een door en door Zeeuws boek'

'Een door en door Zeeuws boek'

GOES - Het personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes blijven nog even leestips geven. Dit keer is het de beurt aan Anthoni Fierloos.

Hij komt met een Zeeuws boek: Saskia Maaskant met 'Meerminnen verdrinken niet'. "Ook een boekhandelaar leest extra veel in de vakantie", vertelt Anthoni Fierloos. "Een kratje boeken gaat standaard mee. Ik vind het altijd bijzonder om een boek te lezen dat zich afspeelt in de streek waar je je vakantie viert. Voor mij was dat dit jaar Schouwen-Duiveland."

Bruinisse

Saskia Maaskant schreef het boek 'Meerminnen verdrinken niet' over de stormvloed van 1911 in Bruinisse. "We leven mee met Janna, een meisje afkomstig uit Rotterdam, die gaat inwonen bij haar tante en oom, die mosselvisser is. Een spannend verhaal over opgroeien, de strijd met de natuur en het gevecht met het verleden. Het is een door en door Zeeuws boek over een Zeeuwse geschiedenis, afgewisseld met stukjes dialect en op bijzondere wijze geïllustreerd door de zus van Saskia, Vicky. Kortom, een boek dat iedere Zeeuw moet lezen."

Meer uit Beveland

Margo Mulder neemt 22 juni afscheid als burgemeester van Goes

GOES - Op donderdag 22 juni neemt burgemeester Margo Mulder na bijna vijf jaar afscheid van de gemeente Goes.

12 uur geleden
Ovezande zindert nog na van 41e Klomppop

OVEZANDE - Ook de 41e editie van Klomppop in Ovezande is geslaagd. Drie dagen lang, van afgelopen vrijdag tot en met pinksterzondag, was het in het zonnetje genieten van muziek, theater en slangen (!) op het terrein van sportpark De Fazant.

1 dag geleden
Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

1 dag geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

3 dagen geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

3 dagen geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

3 dagen geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

4 dagen geleden