Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eén dode na overval Amsterdam, 6 man opgepakt, van wie 2 gewond

Eén dode na overval Amsterdam, 6 man opgepakt, van wie 2 gewond

AMSTERDAM/BROEK IN WATERLAND (ANP) - Een politieachtervolging na een gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord is woensdagmiddag geëindigd in een weiland in Broek in Waterland. De politie heeft zes verdachten aangehouden, van wie twee gewond zijn. Eén verdachte is overleden, meldt de politie Amsterdam. Of deze man door een politiekogel is overleden, is nog niet bekend.

Het begon allemaal met een overval op de Meeuwenlaan. Volgens een ooggetuige tegen Het Parool werd een waardetransportauto van Brink's overvallen bij het pand van Schöne Edelmetaal, waar onder meer in goud wordt gehandeld.

Bij die overval werd geschoten. Of er iets is buitgemaakt, kan een politiewoordvoerster nog niet zeggen. De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor in minimaal twee auto's, waarna agenten de achtervolging inzetten. In Broek in Waterland, een dorp ten noordoosten van Amsterdam, brandden twee vluchtauto's uit. De verdachten vluchtten een weiland in, waar opnieuw werd geschoten.

Derde vluchtauto

Op filmpjes van omwonenden is onder meer te zien hoe bewapende politiemensen door het dorp lopen op zoek naar de verdachten. Ook zijn er beelden van de verdachten in het weiland, terwijl er wordt geschoten. In één filmpje is te zien hoe agenten in het gras knielen. Iemand heeft ook uit zijn raam gefilmd hoe een vermoedelijke verdachte door een groepje politiemensen wordt geboeid.

Er zou ook sprake zijn van een derde vluchtauto. Er circuleert een filmpje uit een bewakingscamera, waarop te zien is hoe deze auto door een hek iemands tuin binnenrijdt en tegen een boom tot stilstand komt. Drie inzittenden en een man die komt aanrennen, lopen het aangrenzende weiland in.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. In verband daarmee is de N247 tussen Amsterdam en Monnickendam in beide richtingen dicht bij Broek in Waterland, meldt de ANWB.

Meer uit Binnenland

Vier Nederlanders vliegen terug van Mallorca na instorten club

DEN HAAG (ANP) - Vier van de tien Nederlanders die betrokken waren bij de ingestorte beachclub op Mallorca vliegen maandag terug naar huis. Dat meldt de ANWB Alarmcentrale. "We hopen dat een aantal op korte termijn volgt", aldus een woordvoerster. Eén Nederlander moet nog in het ziekenhuis blijven.

59 minuten geleden
Joost Klein haalt uit naar songfestival: fuck Eurovision

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

1 uur geleden
Q-Park is 'enorm geschrokken' van instorten garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Q-Park is "enorm geschrokken" van het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. "We zijn opgelucht dat bezoekers en medewerkers ongedeerd zijn gebleven. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten voor hun snelle en professionele handelen", schrijft de parkeerexploitant mede namens Primevest, de eigenaar van de garage, in een verklaring op de website.

1 uur geleden
Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek ingestorte garage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern. Ballast Nedam heeft de parkeergarage in 2008 gebouwd.

3 uur geleden
Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een "dreigende situatie" in een woning aan de Helperzoom in Groningen. Daar ontstond een situatie waarbij de agent zich "genoodzaakt" voelde om te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna.

4 uur geleden
Stichting: liever drinkfles van staal of glas dan van plastic

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Tegengif raadt ouders aan hun kinderen voor onderweg drinkflessen mee te geven van roestvrij staal of glas. De veelvuldig in omloop zijnde herbruikbare plastic drinkflessen zouden volgens de stichting chemicaliën naar de inhoud kunnen lekken, met name nadat ze in de afwasmachine zijn geweest.

5 uur geleden
OVV begint verkennend onderzoek bij ingestorte garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn aan het eind van de ochtend aangekomen bij de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Volgens een woordvoerster zijn drie onderzoekers ter plaatse voor een verkennend onderzoek.

5 uur geleden