Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Echtpaar Roegierse viert diamanten huwelijk

Echtpaar Roegierse viert diamanten huwelijk

OOST-SOUBURG – Echtpaar René en Matty Roegierse–van de Woestijne uit Oost-Souburg is woensdag (16 september) zestig jaar getrouwd. De burgemeester komt op visite en met de directe familie gaat het echtpaar uit eten. “Als er geen corona was geweest, hadden we het ook gevierd met kennissen en andere familie. Nu houden we het klein en dat is ook leuk.”

René (87) en Matty (81) wonen in woonzorgcentrum De Gouwe Tuyn. Het afgelopen halfjaar was het daar erg stil. “Ik ging altijd naar de koffieochtenden”, vertelt Matty. “Een praatje maken is niet alleen gezellig, het is ook gezond.” René kampt met lichte geheugenproblemen en mocht voorheen naar een zorgboerderij. Verandering van omgeving deed hem goed. Nu vermaakt hij zich thuis met het inkleuren van afbeeldingen en puzzelboekjes. Matty leest graag en puzzelt eveneens.

Samen

Doordat de dagen veelal hetzelfde zijn, ligt vereenzaming op de loer. “Het geheugen van mijn man is achteruit gegaan door het vele thuis zitten. Hopelijk kan hij binnenkort weer naar de zorgboerderij.” Ouder worden is niet gemakkelijk als het gaat met gebreken. “Steeds weer moeten we iets inleveren. Niet meer fietsen, niet meer met de Wii kegelen, steeds minder kunnen onthouden. Het valt niet mee, maar we zijn samen. Dat is het belangrijkste.”

Kanaalzwemmen

René en Matty leerden elkaar kennen in Groot-Abeele, toen René met zijn ouders naar het buurtschap verhuisde. Zijn jeugd bracht hij door in België en Aardenburg. “Mijn vader was timmerman. Waar werk was, daar gingen wij wonen. Ik ben vaak verhuisd.”
Na zijn militaire dienstplicht verhuisde het gezin naar Groot-Abeele. René werkte bij de Schelde als lasser en bracht zijn vrije tijd door met de jongeren uit de buurt. “We gingen in de zomer zwemmen in het kanaal. Alle kinderen en jeugd van Groot-Abeele gingen mee. Of je nu acht of achttien was. We waren allemaal samen.” Tijdens een mooie zomer leerden Matty en René elkaar kennen en zij verloofden zich in 1956. “We zijn getrouwd in het gemeentehuis van Oost-Souburg, het gebouw waar nu Omroep Zeeland zit”, zegt Matty, terwijl ze wijst naar een foto van hun dochter Pia, schoonzoon en de kleinkinderen, die ze kregen voor hun gouden huwelijk. “Toen we trouwden was het winderig en koud. Het waaide hard, dat kun je op de foto’s zien aan mijn sluier.”

Gemist

Ter viering van het diamanten huwelijk gaat het echtpaar de directe familie uit eten en komt de burgemeester op visite. Dat laatste vinden ze een beetje spannend, want ze hebben de burgemeester nog niet eerder ontmoet. Over het etentje zeggen ze beide hetzelfde: “We kijken ernaar uit om de kleinkinderen en onze achterkleindochter Romy weer te zien, want we hebben ze gemist.”

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Vlissingen

Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

2 uur geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

2 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

4 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

4 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

4 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

5 dagen geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

5 dagen geleden