Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

DEN HAAG (ANP) - Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, blijft fractievoorzitter voor het CDA in Enschede. Wel schrijft ze op Twitter "alle begrip en volledige steun" te hebben voor zijn besluit om de partij te verlaten.

Koç blijft lid en fractievoorzitter voor de partij, omdat ze lokaal haar "christendemocratische waarden met veel passie en plezier nog steeds kan verwezenlijken".

Ze sprak zich eerder fel uit voor haar echtgenoot. Zo reageerde ze op Twitter boos dat in de uitgelekte aantekeningen van verkenner Kajsa Ollongren de frase "positie Omtzigt: functie elders" stond. "Dus deze politieke leiders hebben een exitfunctie voor een hardwerkende volksvertegenwoordiger die zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze rechtstaat", schreef ze. "Gelukkig gaan zij daar niet over maar wel zijn 342.000 kiezers die hij niet in de steek laat."

Memo

Omtzigt maakte zaterdag bekend zijn lidmaatschap voor het CDA op te zeggen, nadat een interne memo van zijn hand was uitgelekt. In die notitie haalt hij hard uit naar de partij, die hem structureel tegengewerkt zou hebben en waar hij zich soms "ronduit onveilig" voelde.

Omtzigt zit ziek thuis vanwege een burn-out en hoopt na zijn herstel terug te keren als onafhankelijk Kamerlid.

Meer uit Binnenland

Eerste officiële hittegolf in twee jaar is een feit

DE BILT (ANP) - Voor het eerst in twee jaar tijd is in Nederland sprake van een officiële hittegolf. Om 10.00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 25,0 graden gemeten en daarmee is aan de voorwaarden voldaan, meldt Weeronline.

26 minuten geleden
Dode Duitser (44) gevonden in Waal bij Dodewaard

DODEWAARD (ANP) - Hulpdiensten hebben vrijdagavond het lichaam van een 44-jarige man uit Duitsland gevonden in de Waal bij Dodewaard (Gelderland). De man, die op bezoek was in Nederland, was aan het zwemmen en werd meegezogen door de stroming, aldus een politiewoordvoerder.

31 minuten geleden
Na bloedheet weekend benauwd en kans op felle buien

HOUTEN (ANP) - De lange reeks bloedhete dagen lijkt halverwege volgende week in een groot deel van Nederland ten einde te komen. Vanaf woensdag komt er koelere lucht aan, meldt Weeronline. Ook is er vanaf maandag kans op buien, die fiks kunnen uitpakken.

55 minuten geleden
NS start met testritten Airport Sprinter om tijdwinst te boeken

UTRECHT (ANP) - De NS start dinsdag met het testen van de Airport Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp. Daarvoor zijn gewone Sprinters voorzien van extra techniek en camera's. Doel is om te kijken hoe er tijdwinst is te behalen. De testritten zijn zes weken lang elke dinsdag en woensdag, en onder meer het vertrek- en aankomstproces wordt onderzocht. De reiziger merkt er als het goed is weinig van.

1 uur geleden
Drenkeling dood gevonden in water bij Maaskade in Venlo

VENLO (ANP) - Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend een lichaam gevonden in het water aan de Maaskade in Venlo.

1 uur geleden
Zoektocht naar vermiste zwemmer duinmeer Overveen gaat door

OVERVEEN (ANP) - De politie en hulpdiensten zoeken zaterdag verder naar een 32-jarige man die vrijdagavond onder water verdween in het duinmeer 't Wed bij Overveen (Noord-Holland). Het gebied rond het strandje is de komende dagen afgesloten op last van de burgemeester, aldus de politie.

2 uur geleden
Studentenintroducties na twee coronajaren onverminderd populair

UTRECHT (ANP) - De introductieweken voor studenten lijken even populair als voor de coronapandemie. In verschillende steden is het aantal aanmeldingen net zo hoog als drie jaar geleden. Voor de Groningse KEI-week, de grootste introductieweek van Nederland, hebben 5000 aankomende studenten zich ingeschreven. Daar komen er naar verwachting op de startdag maandag nog zo'n 400 tot 500 bij.

3 uur geleden