Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

DEN HAAG (ANP) - Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, blijft fractievoorzitter voor het CDA in Enschede. Wel schrijft ze op Twitter "alle begrip en volledige steun" te hebben voor zijn besluit om de partij te verlaten.

Koç blijft lid en fractievoorzitter voor de partij, omdat ze lokaal haar "christendemocratische waarden met veel passie en plezier nog steeds kan verwezenlijken".

Ze sprak zich eerder fel uit voor haar echtgenoot. Zo reageerde ze op Twitter boos dat in de uitgelekte aantekeningen van verkenner Kajsa Ollongren de frase "positie Omtzigt: functie elders" stond. "Dus deze politieke leiders hebben een exitfunctie voor een hardwerkende volksvertegenwoordiger die zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze rechtstaat", schreef ze. "Gelukkig gaan zij daar niet over maar wel zijn 342.000 kiezers die hij niet in de steek laat."

Memo

Omtzigt maakte zaterdag bekend zijn lidmaatschap voor het CDA op te zeggen, nadat een interne memo van zijn hand was uitgelekt. In die notitie haalt hij hard uit naar de partij, die hem structureel tegengewerkt zou hebben en waar hij zich soms "ronduit onveilig" voelde.

Omtzigt zit ziek thuis vanwege een burn-out en hoopt na zijn herstel terug te keren als onafhankelijk Kamerlid.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Braspenning 1 maand geleden
kop op Pieter jij bent de nieuwe minister president, ik hoop dat je die zogenaande christelijke troep als het cda een gevoelige slag kan toe brengen

Meer uit Binnenland

Ruim 1200 keer ingegrepen na Whatsapp-alert treinreizigers

DEN HAAG (ANP) - De politie of de NS-beveiliging zijn sinds de invoering van de veiligheidsmeldingen via WhatsApp of sms in mei 2020 ruim 1200 keer opgeroepen. De alarmeringsfunctie werd in totaal 2485 keer gebruikt, meldt de NS.

1 uur geleden
Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Pride-week in Amsterdam organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een motortocht om aandacht te vragen voor LHBTI'ers in Polen. Op 8 augustus rijden demonstranten op motoren vanaf de Dam door het centrum van de hoofdstad.

7 uur geleden
Meer asielzoekers en nareizigers door coronaversoepelingen

DEN HAAG (ANP) - Asielzoekers en zogeheten nareizigers kwamen in het tweede kwartaal weer meer naar Nederland omdat zij door versoepelingen van coronamaatregelen makkelijker konden reizen. Nog steeds deden minder mensen een eerste asielverzoek dan voor de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt het statistiekbureau CBS op basis van cijfers van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

7 uur geleden
Herman van Veen viert nieuw record van 561 Carré-optredens

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier Herman van Veen heeft donderdagavond zijn 561e solovoorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gespeeld. De 76-jarige artiest is sinds vijf shows de nieuwe recordhouder en dat werd donderdag gevierd. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het Amsterdamse podium stond.

8 uur geleden
Lancering naar ISS uitgesteld na problemen met nieuw onderdeel

HOUSTON/BAJKONOER (ANP) - Een nieuw ruimtevaartuig dat vrijdag zou beginnen aan een vlucht naar het ruimtestation ISS, blijft voorlopig op de grond. De lancering is uitgesteld vanwege problemen met een nieuw onderdeel dat donderdag aankwam bij het station. De vluchtleiding wil alle aandacht nu op het ISS richten. Het is niet bekend wanneer de nieuwe capsule alsnog naar de ruimte gaat.

8 uur geleden
KWF biedt hulp aan bij onderzoek naar uitstoot Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - KWF Kankerbestrijding wil de kennis en ervaring binnen de organisatie inzetten voor de omwonenden van Tata Steel in IJmuiden. De stichting biedt aan te helpen met onafhankelijk onderzoek naar de schadelijkheid van de uitstoot van het staalcomplex bij de Noordzeekust.

8 uur geleden
Opnieuw minder treinen door tekort aan verkeersleiders

UTRECHT (ANP) - Een ziekmelding op de verkeersleidingspost van spoorbeheerder ProRail heeft ertoe geleid dat tussen Utrecht en Arnhem sinds donderdagavond 23.00 uur geen treinen rijden. Ook tussen Ede Wageningen en Barneveld Zuid en tussen Utrecht Centraal en Rhenen is het treinverkeer door de ziekmelding stil komen te liggen.

8 uur geleden