Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ECDC telt ruim 180 besmettingen met Omikron-variant

ECDC telt ruim 180 besmettingen met Omikron-variant

SOLNA (ANP) - De Europese gezondheidsdienst ECDC telt zondag 182 bevestigde besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus. Dat zijn er zestien meer dan zaterdag. Het gaat alleen om de besmettingen in de Europese Unie en de zogeheten Europese Economische Ruimte.

Portugal heeft met 34 bevestigde gevallen de meeste Omikron-besmettingen in het Europese gebied, gevolgd door Noorwegen (19), Nederland (18), Denemarken (18) en Frankrijk (16). De andere landen waar Omikron is vastgesteld zijn Duitsland, België, Oostenrijk, Tsjechië, Finland, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Roemenië, Spanje en Zweden.

De mensen met Omikron zijn recentelijk in het zuiden van Afrika geweest, waar de zorgelijke variant vorige maand werd ontdekt. De ECDC laat weten dat de hele groep voor zover bekend geen of milde klachten heeft. Er zijn geen meldingen binnengekomen over mensen die zijn overleden na een besmetting met de nieuwe virusvariant.

Omikron wordt in steeds meer landen vastgesteld en er blijven nieuwe gevallen opduiken in andere delen van Europa. Het Verenigd Koninkrijk heeft zondag melding gemaakt van minstens 246 infecties met Omikron, die zodanig is gemuteerd dat er wordt gevreesd dat de variant extra besmettelijk is. Dat is een toename van 86 ten opzichte van een dag eerder.

Meer uit Gezond

Ministerie Volksgezondheid en zorgpartijen sluiten nieuw akkoord

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft woensdag alsnog een nieuw akkoord gesloten met zorgpartijen over de toekomst van de zorg. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door RTL Nieuws. Onder meer de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Zorgverzekeraars Nederland hebben ermee ingestemd. Later wordt het akkoord ondertekend.

8 uur geleden
Natuur- en gezondheidsschade door stikstof is 14 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De schade aan gezondheid en natuur door stikstof is jaarlijks 1,6 procent van het bruto binnenlands product. Dat is ongeveer 14 miljard euro in 2024. Dat staat in een onderzoek in opdracht van verschillende ministeries, dat naar de Tweede Kamer is gestuurd. De Nederlandse economie loopt jaarlijks zo'n 1 miljard euro schade op door stikstofbeperkingen, afgerond 0,1 procent van het bbp.

10 uur geleden
Grote meerderheid voor medicijn tegen obesitas in basispakket

DEN HAAG (ANP) - Bijna negen op de tien Nederlanders vinden dat medicatie tegen obesitas vanuit het basispakket moet worden vergoed. Dat staat in een peiling die minister Daniëlle Jansen (Volksgezondheid) maandag met de Tweede Kamer heeft gedeeld. Driekwart stelt daar wel voorwaarden aan, bijvoorbeeld dat een specialist het medicijn voorschrijft en dat de ontvanger zelf ook veel heeft gedaan om af te vallen.

2 dagen geleden
RIVM waarschuwt voor slechte luchtkwaliteit in deel van het land

BILTHOVEN (ANP) - De luchtkwaliteit in een deel van het land is de komende dagen slecht, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vooral in Noord-Brabant en het midden van het land kan dinsdag en woensdag lokaal smog ontstaan. Mensen die daar gevoelig voor zijn, krijgen het advies om binnen te blijven en "zware lichamelijke inspanning te beperken", vooral in de namiddag en vroeg op de avond. Dan is de luchtkwaliteit het slechtst.

2 dagen geleden
Gezondheidsrisico's 87 zwemlocaties door slechte waterkwaliteit

DEN HAAG (ANP) - Op tientallen zwemlocaties gelden momenteel gezondheidsrisico's vanwege de waterkwaliteit. Op 87 buitenzwemlocaties is momenteel een waarschuwing of negatief zwemadvies van kracht. Op 2 locaties is zwemmen zelfs verboden en op een aantal locaties wordt nog verder onderzoek gedaan. Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van cijfers van Zwemwater.nl.

2 dagen geleden
Studie over glyfosaat en kanker rammelt volgens experts Ctgb

EDE (ANP) - Een veelbesproken Italiaans onderzoek dat een verband legde tussen het bestrijdingsmiddel glyfosaat en kanker bij proefdieren, vertoont volgens Nederlandse deskundigen diverse gebreken. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is door de studie niet anders gaan denken over de stof, die in het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup zit.

6 dagen geleden
Mezen, bloemen en klimop helpen tegen jeukende eikenprocessierups

DEN BOSCH (ANP) - Mezen, bloemen en klimop helpen om het aantal eikenprocessierupsen op een natuurlijke manier onder controle te houden. Dat is de conclusie van een vijfjarig Nederlands-Vlaams onderzoek, waarbij onder meer de provincies Noord-Brabant en Gelderland zijn betrokken. De onderzoekers hebben diverse adviezen opgesteld om te voorkomen dat ergens grote hoeveelheden overlastgevende rupsen ontstaan.

6 dagen geleden