Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

E-bikebedrijf GreenMo mikt met overname op bezorging boodschappen

E-bikebedrijf GreenMo mikt met overname op bezorging boodschappen

WAARDENBURG (ANP) - De grootste verhuurder van e-bikes in Nederland, GreenMo, heeft het 126 jaar oude onderhoudsbedrijf Helmstadt overgenomen. Deze onderneming is gespecialiseerd in het leveren en onderhouden van elektrische voertuigen voor onder meer Defensie en de gemeente Amsterdam. GreenMo, bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers, hoopt met de inlijving in te spelen op de groei van de bezorging van boodschappen.

Het in 2013 opgerichte GreenMo is al langer actief op de overnamemarkt. Vorig jaar kocht het bedrijf uit Waardenburg een meerderheidsbelang in de branchegenoot E-bike to go, die ook erg populair is onder maaltijdbezorgers. Door die overname werd Greenmo in één klap de grootste aanbieder van abonnementen op elektrische fietsen.

Hoeveel geld er met de overname van Helmstadt is gemoeid, wilden de bedrijven niet bekendmaken. De topman van Helmstadt krijgt ook een positie binnen het bestuur van GreenMo.

Met Helmstadt mikt GreenMo op de groeimarkt van online boodschappen. Het Amsterdamse bedrijf levert namelijk de relatief lichte soort bezorgwagens waar ook onlinesupers Picnic en Crisp mee rondrijden. Albert Heijn kondigde onlangs aan vanaf 2025 alleen nog maar met uitstootvrije vervoersmiddelen boodschappen te bezorgen in binnensteden. Helmstadt onderhoudt in totaal 2500 voertuigen.

GreenMo is naar eigen zeggen marktleider in de verhuur van elektrische voertuigen, onder meer aan Domino's Pizza en de politie. Het bedrijf heeft in totaal 30.000 voertuigen in onderhoud en is actief in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. Naast elektrische fietsen gaat het bijvoorbeeld ook om scooters en bestelwagens. Klanten gebruiken die vooral voor bezorging op korte afstand.

Meer uit Financieel

Vakbonden kondigen stakingen aan in metaalsector

UTRECHT (ANP) - De vakbonden kondigen stakingen aan bij kleinere metaal- en techniekbedrijven na het stuklopen van cao-onderhandelingen. Daarmee zijn er opnieuw stakingen op komst in de metaalsector, waarin vaker flink wordt gestaakt.

2 uur geleden
ASML hard omlaag op Damrak na teleurstellend kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers zetten het aandeel, een zwaargewicht in hoofdgraadmeter AEX, bijna 7 procent lager na een teleurstellend kwartaalbericht. Ook de resultaten van navigatiespecialist TomTom en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werden slecht ontvangen.

3 uur geleden
Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen aan grond na melding FAA

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

3 uur geleden
Meatable vindt conservatieve weerstand tegen labvlees erbij horen

LEIDEN (ANP) - Weerstand van conservatieve politici tegen vlees uit een laboratorium hoort volgens Meatable-topman Krijn De Nood bij grote technologische doorbraken. De regering van de rechts-conservatieve premier Giorgia Meloni voerde in Italië een wet in die de verkoop van 'gecultiveerd' vlees moet voorkomen. Ook in de Verenigde Staten lopen Republikeinse politici te hoop tegen vlees dat niet van geslachte dieren afkomstig is. "Dat soort dynamiek zie je bij iedere grote technologiedoorbraak", zegt De Nood.

3 uur geleden
Bloemen- en plantenexport groeit weer na zeven kwartalen krimp

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse bloemen- en plantenexport is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen. "Na zeven aaneengesloten kwartalen van krimp kunnen we nu eindelijk spreken van groei", zegt Matthijs Mesken, directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

4 uur geleden
400 van de 450 overgebleven medewerkers Nedcar ook weg

BORN (ANP) - Zo'n 400 van de overgebleven 450 medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar hebben ontslag aangezegd gekregen. Er is voor hen geen werk meer. De vakbonden waren woensdag in de voormalige autofabriek om met de mensen te praten en hun vragen te beantwoorden. Dat zei bestuurder Ed Leunissen van CNV na berichtgeving in Dagblad de Limburger over de ontslagen.

4 uur geleden
Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa

LEIDEN (ANP) - De eerste worstjes met gecultiveerd varkensvlees die mensen in de Europese Unie mochten proeven, zijn in de smaak gevallen. Het vlees had "absoluut de textuur van een kwalitatief worstje", zei chef-kok Ron Blaauw, die in een driekoppig panel zat van personen die het worstje van Meatable mochten proeven. Prins Constantijn van Oranje zei dat het stuk vlees uit het laboratorium duidelijk "geen substituut was". "Hier zit waarschijnlijk meer vlees in dan in een gemiddelde worst in Engeland", merkte de speciaal gezant van start-uporganisatie Techleap op.

5 uur geleden