Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DWT Groep wint nationale vakprijs 'Installatiebedrijf van het Jaar'

DWT Groep wint nationale vakprijs 'Installatiebedrijf van het Jaar'

GOES – DWT Installatiegroep uit Goes is uitgeroepen tot Installatiebedrijf van het Jaar. De prijs is onlangs uitgereikt op de Expo Houten. “Voor ons als bedrijf is dit een enorme opsteker,” is algemeen directeur Mark-Jan Koldijk van mening. “Het is echt een verdienste van onze medewerkers en een bevestiging dat we met onze bedrijfsfilosofie op de goede weg zitten.”

DWT Installatiegroep bestaat al sinds 1954 en is een echt familiebedrijf. “Mijn grootvader is ermee begonnen,” vertelt algemeen directeur Mark-Jan Koldijk. “Ik heb het bedrijf in 2006 overgenomen van mijn vader.” Ondanks het chronisch tekort aan vakmensen heeft het installatiebedrijf inmiddels zo’n tweehonderd medewerkers in dienst. Het bedrijf kenmerkt zich door een passie voor het vinden van duurzame technische oplossingen.

Duurzaam

De focus van DWT Installatiegroep ligt op het verduurzamen van gebouwen. Koldijk: “We werken niet voor de particuliere markt en verduurzamen zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Dat is al jaren onze filosofie, vandaar ook dat we de prijs hebben gekregen. Klanten helpen in de energietransitie zit al heel lang in ons DNA. We leveren niet alleen duurzame klimaat- en verwarmingsinstallaties maar we plaatsen bijvoorbeeld ook laadpalen voor elektrische auto’s.” Verduurzamen en energietransitie zijn nu hot items, maar DWT Installatiegroep was daarin zijn tijd vooruit en plukt daar nu de vruchten van. “We waren al vroeg bezig met warmtepompen. De laatste jaren heeft dat een vlucht genomen maar daarin waren we eigenlijk allang koploper en we hebben daarin echt gepionierd. Dat komt in de huidige tijd natuurlijk goed van pas. De expertise die wij hebben bouw je niet zomaar in een jaar tijd op, daar komt meer bij kijken.” 

Preworkxs

Een sterke troef van DWT Installatiegroep is de dochterorganisatie Preworkxs. “Daar worden installaties geprefabriceerd,” legt Koldijk uit. “Dus technische installaties als warmtepompen worden in de werkplaats in elkaar gezet en dan gaat het pas naar de bouwplaats. We leveren die installaties ook aan andere installatie- en bouwbedrijven.” Preworkxs dient ook een maatschappelijk doel. “We werken er ook met mensen met een beperking, we hebben er momenteel zes in dienst. Zo kijken we hoe we ook mensen met een beperking kunnen betrekken bij de energietransitie.” 

Taart

De toegekende prijs was voor DWT Installatiebedrijf reden voor een feestje. “We hebben het zeker gevierd,” zegt Koldijk. “We krijgen nog bijna dagelijks taart opgestuurd en het is echt een enorme waardering en erkenning voor onze medewerkers. Als bedrijf zit je toch in een cocon en ben je voortdurend bezig met bedenken hoe we dingen nog beter kunnen doen. We zijn toch nuchtere Zeeuwen en dan is het een opsteker om die erkenning te krijgen vanuit onze eigen branche. Het is een teken dat we op de goede weg zitten.”

DWT Installatiegroep, Amundsenweg 13, 4462 GP Goes, tel. 088-7775100, e-mail [email protected], www.dwtgroep.nl

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

18 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

19 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden