Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duurzame dijkverzwaring bij Hansweert: elektrische machines aangeschaft

Duurzame dijkverzwaring bij Hansweert: elektrische machines aangeschaft

HANSWEERT - Aannemers KWS en Van Oord nemen de komende jaren de dijkversterking bij Hansweert voor hun rekening. In samenwerking met waterschap Scheldestromen doen zij hun best om niet alleen de dijk te verbeteren, maar ook de duurzaamheid van projecten als deze. 

Om overlast te voorkomen zal een groot gedeelte van de materialen, zoals zand en klei, via het water aangevoerd worden. Schepen zullen dan aan de loswallen, die binnenkort gerealiseerd worden, de materialen lossen in plaats van dat er bijvoorbeeld veel vrachtwagens door het dorp moeten. De dijkversterking maakt tevens een grote stap in het verduurzamen van projecten als deze. Naast dat er zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen worden gebruikt, wordt ook de transportafstand naar het werk zo klein mogelijk gehouden. Ook kocht Van Oord twee grote elektrische graafmachines (zie foto). 

“Met de betrokken partijen hebben we het initiatief genomen om een substantieel deel van het project Dijkversterking Hansweert emissieloos uit te voeren’’, legt Carlos Mollet, directeur van Van Oord Nederland, uit. ‘’Met steun van het waterschap en het Hoog Water Beschermingsprogramma hebben Van Oord en KWS geïnvesteerd in twee elektrische graafmachines en een elektrische shovel. Deze innovaties dragen bij aan de route naar een emissieloze bouwplaats.’’ Scheldestromen vermeldt dat door deze maatregelen ‘de milieubelasting met ongeveer vijftig procent verminderd wordt’.

Meer uit Reimerswaal

Storm rukt dakdelen los van tankstation A58 bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zondagavond is de brandweer van Krabbendijke gealarmeerd voor een melding van stormschade bij tankstation de Voetpomp langs de snelweg A58 bij Krabbendijke.

7 uur geleden
Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

1 dag geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

1 dag geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

2 dagen geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

3 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

3 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

4 dagen geleden