Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Dure' techaandelen drukken Wall Street weer in het rood

'Dure' techaandelen drukken Wall Street weer in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen gesloten. Technologieaandelen drukten op de graadmeters, nu er toch weer zorgen zijn over te hoge waarderingen voor deze bedrijven. Een dag eerder werd nog de sterkste winst sinds juni opgetekend.

Grote technologiebedrijven als Apple, Microsoft, en Amazon verloren tot 2,1 procent. Ook de fabrikant van elektrische auto's Tesla was met een verlies van 4,5 procent een sterke daler.

De verliezen houden verband met het oplopende rendement op staatsobligaties. Dat leidt tot zorgen dat de tijdens de coronapandemie hard gestegen techfondsen te duur zijn geworden.

De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 0,5 procent lager op 31.391,52 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,8 procent tot 3870,29 punten en techbeurs Nasdaq verloor 1,7 procent tot 13.358,79 punten.

Huis geeft zege aan pakket

Beleggers wachten verder af hoe lang het duurt voordat de Amerikaanse Senaat een nieuwe steunpakket tegen de coronacrisis van 1,9 biljoen dollar goedkeurt. Het Huis van Afgevaardigden gaf maandag zijn zege aan het pakket.

Zoom Video eindigde de sessie uiteindelijk 9 procent lager na de publicatie van kwartaal- en jaarcijfers, terwijl het aandeel aanvankelijk hoger werd gezet. Het bedrijf verviervoudigde vorig jaar de omzet doordat werknemers wereldwijd van de een op de andere dag op afstand van kantoor moesten werken. Analisten waarschuwen echter voor tragere groei dit jaar.

Aandelen van het Chinese NIO, dat elektrische auto's maakt, reageerden ook sterk op het handelsbericht dat voor het openen van de beurzen verscheen. Ondanks een sterk gestegen omzet kelderde het bedrijf ruim 13 procent, mede door een groter dan verwacht verlies.

Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent goedkoper op 59,59 dollar. Brentolie daalde 1,8 procent tot 62,56 dollar per vat. De euro was 1,2089 dollar waard, tegenover tegen 1,2077 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Topmannen Just Eat Takeaway en Uber ruziën op Twitter

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, heeft woensdag op Twitter gebakkeleid met Dara Khosrowshahi van concurrent Uber. De twee vlogen elkaar verbaal in de haren nadat Uber via een interview in de Britse zakenkrant Financial Times had aangekondigd met maaltijdbezorgdienst Uber Eats in Duitsland actief te worden. Just Eat Takeaway is daar de grootste partij.

1 uur geleden
'Langzaam herstel coronacrisis zit luchtvaart nog dwars'

GENÈVE (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen lijden dit jaar aanzienlijk minder verlies dan tijdens coronajaar 2020, maar het herstel verloopt niet zo voorspoedig als brancheorganisatie IATA eerder verwachtte. Onder meer vertragingen bij de vaccinaties in veel landen, internationale reisbelemmeringen en aarzeling bij reizigers om naar het buitenland te vliegen terwijl corona nog niet onder controle is spelen de het herstel parten. Binnenlands vliegverkeer in landen zoals de Verenigde Staten en China herstelt zich wel goed.

2 uur geleden
Just Eat Takeaway omlaag op groene AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft woensdag een verliesdag gehad op de beurs. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl kreeg het zwaar te verduren nadat concurrent Uber Eats had aangekondigd de Duitse markt op te gaan. Daar kwam ook nog een adviesverlaging van JPMorgan overheen. De AEX kende juist een goede dag, geholpen door flinke stijgingen van bedrijven als Heineken en ASML, die de boeken openden. Ook Randstad kwam met cijfers, maar verloor.

2 uur geleden
Netflix keldert op Wall Street door tegenvallende groei abonnees

NEW YORK (ANP) - Videostreamingdienst Netflix ging woensdag hard onderuit op de beurzen in New York door een zwaar tegenvallende groei van het aantal nieuwe abonnees in het eerste kwartaal. Het aandeel Netflix kelderde 6,5 procent. De hoofdgraadmeters op Wall Street lieten bij aanvang een wisselend beeld zien, na de verliezen van een dag eerder.

3 uur geleden
De Swaan: vertrouwen in ABN AMRO is geschaad

AMSTERDAM (ANP) - Door de witwasperikelen bij ABN AMRO is het vertrouwen in de bank geschaad. Dat zegt president-commissaris Tom de Swaan. Volgens hem heeft het financiële concern de verwachtingen van de samenleving als het gaat om het tegengaan van witwassen niet kunnen waar maken.

5 uur geleden
ASML en Heineken omhoog op beurs, Just Eat Takeaway onderuit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML en bierbrouwer Heineken gingen woensdag stevig vooruit op de Amsterdamse beurs. ASML profiteerde van het wereldwijde chiptekort en kwam met sterke kwartaalcijfers en goede vooruitzichten. Ook de resultaten van Heineken vielen in de smaak. Just Eat Takeaway, de eigenaar van Thuisbezorgd.nl, moest het daarentegen ontgelden na berichten dat het bedrijf meer concurrentie krijgt op de belangrijke Duitse markt.

7 uur geleden
Aantal mensen in de bijstand nam toe, maar minder dan verwacht

UTRECHT (ANP) - Voor het eerst in een aantal jaren is het aantal mensen in de bijstand toegenomen. In 2020 was de stijging landelijk 3,4 procent, meldt Divosa, de vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein. De toename is wel lager dan verwacht.

8 uur geleden