Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duncan Laurence: een van de verdrietigste dagen van mijn leven

Duncan Laurence: een van de verdrietigste dagen van mijn leven

ROTTERDAM (ANP) - "Een van de verdrietigste dagen van mijn leven." Zo omschrijft zanger Duncan Laurence zijn gemoedstoestand op Instagram. Woensdag testte Laurence, die in 2019 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won, positief op corona. Daardoor kan hij zaterdagavond niet optreden tijdens de finale van het festival.

"Niet in staat zijn om zaterdag dat podium op te lopen, live op te treden, het publiek te voelen en dit prachtige moment samen te vieren...", schrijft hij onder meer. "Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld. Ik ben zo voorzichtig geweest. We zijn allemaal zo voorzichtig geweest, maar helaas kunnen dit soort dingen nog steeds gebeuren."

Afgelopen maandag testte de zanger nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisie Songfestival, waardoor hij maandag en dinsdag toegang had tot Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek positief.

Alternatief

De zanger benadrukt dat er gezocht wordt naar een alternatief voor het optreden. Hij is zaterdag alsnog te zien tijdens de finale, maar is niet fysiek aanwezig. "Ik ben zo dankbaar voor de geweldige momenten die ik deze week heb gehad. Afgelopen dinsdag was het openen van de show een droom die uitkwam en toen ik de wereldwijde prijs voor Arcade ontving, kon ik niet stoppen met glimlachen! Hoe bizar om nu zo in tranen te zijn."

De zanger schrijft dat het Eurovisie Songfestival voor altijd in zijn hart zit en hij hoopt nog eens terug te keren naar het evenement. Hij sluit af met een woord van dank aan iedereen die hem steunt na het horen van dit nieuws. "Het is triest dat ik het nu allemaal vanuit mijn woonkamer moet bekijken, maar in mijn hart ben ik daar, op dat podium, waar het allemaal begon."

Meer uit Binnenland

Yeşilgöz: verband politiecontrole en afkomst heel ingewikkeld

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie) vindt het "heel goed" dat er voor het eerst cijfers zijn over de mate waarop afkomst en uiterlijk volgens mensen zelf aanleiding vormde voor een politiecontrole. In de Veiligheidsmonitor van statistiekbureau CBS over 2023 is dat voor het eerst meegenomen. Ruim een derde van de mensen met Marokkaanse ouders heeft het gevoel dat hun afkomst of huidskleur een rol speelde. Dat getal "moet je wel kunnen duiden", vindt Yeşilgöz. "Het is zo'n ingewikkeld onderwerp."

36 minuten geleden
Net genoeg opvangplekken beschikbaar voor vluchtelingen Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft nog net genoeg opvangplekken beschikbaar voor mensen die nu de oorlog in Oekraïne ontvluchten. Er zijn in totaal 170 bedden vrij voor nieuwe vluchtelingen, een fractie meer dan de 160 eerder deze maand. Dat was de kleinste marge in de opvang sinds het begin van de oorlog en de start van de vluchtelingenstroom twee jaar geleden.

55 minuten geleden
Kritiek Onderwijsinspectie op aanpak sociale veiligheid TU Delft

DEN HAAG/DELFT (ANP) - De Inspectie van het Onderwijs vindt dat de TU Delft te weinig doet voor sociale veiligheid van zijn medewerkers. De zorg voor de werknemers "wordt verwaarloosd", en dat leidt tot een "verhoogd risico op sociale onveiligheid voor alle medewerkers", concludeert de inspectie. De TU Delft is het niet eens met de kritiek en noemt het onderzoek van de inspectie ondeugdelijk.

1 uur geleden
Hele week minder dan 2000 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - In totaal 1982 asielzoekers hebben de nacht van donderdag op vrijdag doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daarmee is het maximum van 2000 al een hele week niet overschreden.

2 uur geleden
Nu al kans op tekenbeet door hoge temperaturen

WAGENINGEN (ANP) - Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen februarimaand, is de teek al uit winterrust gekomen. Op de website Tekenradar.nl zijn al tientallen meldingen van tekenbeten binnengekomen. Ook zijn er al meldingen van de ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt overgebracht. Normaal is het bloedzuigertje in februari nog niet actief.

2 uur geleden
Sla gegevens niet zomaar op in VS, waarschuwt Van Huffelen

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven en overheden moeten goed nadenken over de risico's voordat ze hun gegevens opslaan op een harde schijf van een Amerikaans bedrijf, waarschuwt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering). Ze reageert daarmee op een kritisch rapport van het Instituut Clingendael, in opdracht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De onderzoekers maken zich zorgen over wetten die Amerikaanse bedrijven verplichten om gegevens over te dragen aan hun overheid als hierom wordt gevraagd, ook als die in een ander land zijn opgeslagen.

2 uur geleden
OM Amsterdam weet niets van verblijf in cel van Promes in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een verblijf in de cel in Dubai van voetballer Quincy Promes. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag desgevraagd weten. Volgens het OM was er al eerder sprake van soortgelijke geruchten, maar ook toen kon niet worden vastgesteld dat Promes in Dubai zou worden vastgehouden.

3 uur geleden