Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dumoulin na debacle voor Jumbo-Visma in Tour: flinke klap

Dumoulin na debacle voor Jumbo-Visma in Tour: flinke klap

LA PLANCHE DES BELLES FILLES (ANP) - "Dit zagen we niet aankomen." Tom Dumoulin was net als vele Tourvolgers verbluft met de afloop van de 20e en voorlaatste etappe van de Tour de France. Niet zijn kopman Primoz Roglic maar diens jonge landgenoot Tadej Pogacar gaat de Tour de France winnen na een spectaculaire zege in de individuele tijdrit. De rouw was groot bij team Jumbo-Visma. "Hier hadden we geen rekening mee gehouden, dit is een flinke klap", zei Dumoulin, die zelf goed was voor de tweede tijd.

"Wat moet ik zeggen? Het is gebeurd. Ik zou niet weten hoe Pogacar hier een minuut sneller omhoog is gereden dan ik", zei Dumoulin na de rit over ruim 36 kilometer waarvan de laatste 9 omhoog liepen. "Er was niks mis met Roglic. Hij voelde zich prima en wordt vijfde. Het is misschien niet de tijdrit van zijn leven, maar ook niet zo slecht. Hij wordt op waarde geklopt."

Of Roglic misschien te lijden had gehad onder de druk nadat hij al bij het eerste meetpunt achterop was geraakt, wist Dumoulin niet. "Ik weet alleen dat ik nooit tussentijden wil horen. Dat leidt mij af. Maar ik weet niet hoe hij ermee omgaat."

Aan zijn eigen prestatie, die hem plots weer in beeld brengt als kanshebber voor het podium op de tijdrit bij de WK komende week, wilde de Limburger niet te veel woorden vuil maken. "Toen ik finishte dacht ik dat mijn tijd misschien nog genoeg zou zijn voor de winst, maar Pogacar was vandaag gewoon veel te sterk. Het was een totaal ander niveau. Maar mijn prestatie doet er hier niet toe, we verliezen de Tour. Daarover ben ik gewoon zeer teleurgesteld. Ik heb goed gereden, maar vandaag heb ik daar niets aan."

Meer uit Sport

Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

3 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

3 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

8 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

12 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

14 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

15 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

17 uur geleden