Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden lopen Vrouwenmars tegen Trump en benoeming Barrett

Duizenden lopen Vrouwenmars tegen Trump en benoeming Barrett

WASHINGTON (ANP/AFP) - Duizenden, vooral vrouwelijke demonstranten, hebben zaterdag in Washington geprotesteerd tegen de kandidaat voor het Hooggerechtshof van president Donald Trump. Ook riepen zij op Trump weg te stemmen bij de verkiezingen van 3 november.

Ook elders in de VS zijn mensen de straat opgegaan. De demonstraties zijn geïnspireerd door de eerste Vrouwenmars in Washington, een grote demonstratie tegen Trump, die een dag na zijn inhuldiging in 2017 werd gehouden. Zaterdag was de opkomst aanzienlijk kleiner vanwege het coronavirus.

De demonstranten brachten ook hulde aan de onlangs op 87-jarige leeftijd overleden progressieve opperrechter Ruth Bader Ginsburg, volgens hen een icoon voor vrouwen en progressieven. Ze protesteerden echter vooral tegen de keuze van Trump om haar te laten opvolgen door de conservatieve rechter Amy Coney Barrett.

Mondmaskers

De mars in Washington begon in de buurt van het Witte Huis en liep langs het Capitool naar de National Mall. De meeste demonstranten droegen mondmaskers. Sommigen waren uitgedost als Ginsburg in zwarte gewaden met witte kanten kragen. Anderen droegen gebreide roze hoeden die op de oorspronkelijke mars werden gedragen. Op spandoeken waren teksten te lezen als 'Trump/Pence Nu Weg' en 'Dump Trump'.

In de stad In New York waren zo'n driehonderd mensen bijeen op Manhattan's Washington Square, velen ook met roze hoeden en borden ter ondersteuning van Trump's Democratische tegenstanders Joe Biden en Kamala Harris of ter ere van Ginsburg. Het was een van de vijf marsen in de stad.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Moskou stelt inwoners coronavaccinatie in vooruitzicht

MOSKOU (ANP/RTR) - De autoriteiten in de Russische hoofdstad Moskou hopen volgende maand op grote schaal inwoners te kunnen vaccineren tegen het coronavirus. Locoburgemeester Anastasia Rakova van de metropool zegt volgens Russische media dat al voorbereidingen worden getroffen. Enkele duizenden mensen uit risicogroepen zouden al zijn ingeënt.

18 minuten geleden
Hongarije praat met China en Rusland over coronavaccins

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse premier Viktor Orbán verwacht dat zijn land in april de "overwinning over de coronapandemie" kan uitroepen. Orbán zei op de staatsradio dat de eerste lading vaccins tegen het virus eind december of begin januari wordt verwacht. Zijn regering praat ook met China en Rusland over het aanschaffen van dergelijke middelen. Dat betekent volgens de premier dat in het voorjaar mogelijk gekozen kan worden uit twee of drie vaccins.

2 uur geleden
'Man (47) aangehouden na bloedbad Nice'

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Franse autoriteiten hebben een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag in Nice. Hij zou in contact hebben gestaan met de man die drie mensen ombracht in die zuidelijke kuststad, berichten Franse media op basis van anonieme bronnen. De veertiger is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

2 uur geleden
Trump en Biden voor laatste campagneweekend naar Midden-Westen

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden gaan op de laatste vrijdag voor de presidentsverkiezingen naar het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Daar voeren ze campagne in belangrijke staten waar geen van de kandidaten zeker lijkt te zijn van een overwinning.

2 uur geleden
Wederom recordaantal besmettingen in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In het afgelopen 24 uur kwamen er 18.681 gevallen bij, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het RIVM.

4 uur geleden
Nieuw-Zeeland stemt voor legaliseren euthanasie

WELLINGTON (ANP) - Nieuw-Zeeland heeft in een referendum eerder deze maand voor het legaliseren van euthanasie gestemd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag die de Kiesraad van het land vrijdag gepubliceerd heeft. De wet, die vanaf november 2021 in werking treedt, staat terminale mensen die minder dan zes maanden te leven hebben toe euthanasie aan te vragen.

7 uur geleden
VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Tussen woensdag en donderdag (lokale tijd) zijn 91.295 nieuwe gevallen gemeld in het land, dat sinds medio oktober het aantal besmettingen opnieuw ziet oplaaien.

8 uur geleden