Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duizenden lopen mee in vrijheidsmars in Amsterdam-Zuidoost

Duizenden lopen mee in vrijheidsmars in Amsterdam-Zuidoost

AMSTERDAM (ANP) - Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in Amsterdam-Zuidoost een vrijheidsmars gelopen, de World Wide Rally for Freedom. Volgens een schatting van de gemeente waren zo'n 2500 mensen op de been. Ze hadden de inmiddels bekende gele paraplu's bij zich, en ook vlaggen en spandoeken. De demonstratie verliep rustig en gemoedelijk, de politie hoefde niet in te grijpen, aldus de gemeente.

De deelnemers vinden de coronamaatregelen, lockdowns en vaccinatiepaspoorten een inperking van hun vrijheid. De optocht begon rond het middaguur bij de Johan Cruijff ArenA. De politie begeleidde de stoet.

De gemeente Amsterdam riep mensen rond 14.00 uur op niet meer naar het Arena Park te komen. Het was toen te druk bij de demonstratie, aldus de gemeente via Twitter. Rond 15.30 uur kwam de optocht tot een einde en vertrokken de eerste deelnemers.

Een soortgelijke mars vond zaterdag ook plaats in veel andere landen.

Meer uit Binnenland

Provincie Utrecht wil PAS-melders voorrang geven in stikstofbank

UTRECHT (ANP) - Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht willen bij het uitgeven van stikstofruimte voorrang geven aan de zogeheten PAS-melders, boeren en andere ondernemers die in de knel zijn gekomen door het stikstofbeleid van de overheid. De provincie stelt dat ze hiermee PAS-melders kan helpen bij de legalisatie van hun bedrijf.

53 minuten geleden
MIVD ziet toename van Russische cyberoperaties tegen Nederland

DEN HAAG (ANP) - Rusland heeft het afgelopen jaar meer cyberoperaties uitgevoerd tegen Nederland en zijn bondgenoten, schrijft de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst MIVD in haar jaarverslag. De toename heeft te maken met de oorlog in Oekraïne.

56 minuten geleden
Rechter staat gaswinning bij Schiermonnikoog voorlopig niet toe

DEN HAAG (ANP) - De gaswinning op de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog gaat voorlopig niet door. De rechtbank in Den Haag heeft de vergunning voor de aanleg van een boorplatform vernietigd wegens diverse tekortkomingen.

1 uur geleden
ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

UTRECHT (ANP) - Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie het donderdag gepresenteerde jaarverslag over 2023.

2 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor moord op AH-medewerkster Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft donderdag de 57-jarige Jamel L. veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van de 36-jarige Antoneta Gjokja, een medewerkster van het filiaal van Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag. De rechtbank acht moord bewezen. L. heeft het slachtoffer "op meedogenloze wijze neergestoken", aldus de rechtbank. "Zij had geen enkele kans op overleven."

2 uur geleden
'Asielhotel' Albergen mag van rechter doorgaan

ZWOLLE (ANP) - De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

2 uur geleden
NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

4 uur geleden