Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland zet meer landen op risicolijst corona

Duitsland zet meer landen op risicolijst corona

BERLIJN (ANP/RTR/AFP) - Duitsland heeft Zwitserland, Ierland, Polen en het grootste deel van Oostenrijk toegevoegd aan de lijst van risicogebieden wat betreft corona. Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, maakte dat donderdag bekend.

Nederland staat al langer op die lijst. Mensen die uit de gebieden Duitsland in willen, moeten een recente negatieve coronatest kunnen laten zien. Mensen op doorreis hoeven dat niet. Als er geen negatieve coronatest is, dan moeten reizigers die willen blijven in quarantaine.

Voor Duitsers geldt het als een reiswaarschuwing voor de gebieden maar geen reisverbod. Het moet een toeristen afschrikken en reizigers kunnen geld terugkrijgen als ze een reis naar die gebieden hebben geboekt.

De Canarische Eilanden werden van de lijst afgehaald en kunnen weer door Duitse toeristen worden bezocht. Het zijn populaire bestemmingen voor de oosterburen.

Het RKI noemt de situatie in Duitsland rond het virus "zeer ernstig". Het land heeft meer dan 150 regio's als risicogebied bestempeld omdat er meer dan 50 nieuwe coronagevallen zijn vastgesteld in zeven dagen. Volgens het RKI is het nog steeds mogelijk om het virus onder controle te krijgen.

Duitsland meldde donderdag over het afgelopen etmaal 11.287 nieuwe coronagevallen. Dat was weer een record.

Meer uit Buitenland

Poetin kiest voor stabiliteit en houdt Misjoestin aan als premier

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin houdt Michail Misjoestin aan als premier. De Doema heeft de benoeming van Poetins bondgenoot goedgekeurd.

1 uur geleden
Bejaarde klimaatactivisten maken barst in vitrine Magna Carta

LONDEN (ANP) - In Londen hebben twee bejaarde klimaatactivisten schade aangericht aan een vitrine met een exemplaar van de beroemde Magna Carta. Ze sloegen namens Just Stop Oil een barst in het glas en lijmden zich daarna vast aan de vitrinekast, meldt Sky News.

1 uur geleden
Joodse koepelorganisatie in België boos op VRT-onderbreking ESF

ANTWERPEN (ANP) - Het Forum der Joodse Organisaties (FJO), de Vlaamse Joodse koepelorganisatie, heeft met afkeuring kennis genomen van "de volstrekt ongepaste kortstondige onderbreking" van de live-uitzending van het Eurovisie Songfestival donderdag. Op de Vlaamse tv-zender VRT was een zwart scherm te zien met een steunbetuiging voor het Palestijnse volk. Het ging om een vakbondsactie, zo stond er te lezen. Die keerde zich op die manier tegen het optreden van Israël in Gaza.

3 uur geleden
Oekraïne stuurt versterking naar Charkiv om aanvallen Rusland

KYIV (ANP/RTR) - Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd. Volgens het ministerie wordt in de grensgebieden nog altijd gevochten.

4 uur geleden
Russen voeren volgens gouverneur bombardement in regio Charkiv op

KYIV (ANP/RTR) - Rusland heeft de bombardementen op de plaats Vovtsjansk in het noordoosten van Oekraïne geïntensiveerd, stelt de gouverneur van de regio Charkiv. Ook zouden Russische sabotagegroepen de grens hebben proberen over te steken.

5 uur geleden
Indiase oppositieleider komt tijdelijk op borgtocht vrij

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - De Indiase oppositieleider Arvind Kejriwal komt tijdelijk op borgtocht vrij. Hij kan daardoor weer campagne voeren voor de parlementsverkiezingen die sinds halverwege april plaatsvinden.

5 uur geleden
Israël: Kerem Shalom opnieuw aangevallen door Hamas

KEREM SHALOM (ANP) - Israël meldt dat Hamas de grensovergang Kerem Shalom opnieuw heeft aangevallen met raketten. De twee projectielen zijn neergehaald door de luchtverdediging, aldus de Israëlische krijgsmacht.

6 uur geleden