Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitsland houdt speciale top om vakkrachten te trekken

Duitsland houdt speciale top om vakkrachten te trekken

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland houdt maandag een speciale top in Berlijn om meer vakkrachten te trekken, zowel uit binnen- als buitenland. Duitsland heeft namelijk te maken met een groot tekort aan geschoold personeel in onder meer de dienstverlening, de industrie en de bouw. De top zal worden geopend door arbeidsminister Hubertus Heil.

Op de bijeenkomst komen honderden vertegenwoordigers van bedrijven, brancheverenigingen en maatschappelijke organisaties bijeen. Ook de ministers van Onderwijs en Economische Zaken zullen de top bijwonen.

Volgens Heil is het nodig om extra geschoold personeel te vinden om economische voorspoed te garanderen en het volledige potentieel van de Duitse economie te benutten. Het is volgens hem daarom nodig dat vrouwen, ouderen en mensen met beperkingen meer meedoen aan de arbeidsmarkt, Ook moeten jongeren meer training of beter onderwijs krijgen. Maar ook meer buitenlands vakpersoneel is nodig, zegt de minister.

Buitenlandse vakkrachten

Duitsland heeft vaker gezegd meer arbeidskrachten uit het buitenland te willen halen om personeelstekorten op te vangen. In Nederland gaan er in de politiek juist stemmen op om beperkingen op te leggen bij buitenlandse vakkrachten, wat tot zorgen heeft geleid bij grote bedrijven als bijvoorbeeld ASML, Randstad en Philips.

Heil zegt ook dat het doel van de top is om te laten zien dat de Duitse regering er alles aan doet om geschoold personeel te vinden. Op het evenement zal ook voor het eerst een speciale prijs worden uitgereikt aan een bedrijf of andere partij die succesvol is met het vinden van vakkrachten. Er zijn meer dan vijfhonderd aanmeldingen voor de prijs ingediend.

Meer uit Financieel

Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

1 uur geleden
Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

2 uur geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

4 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

5 uur geleden
AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

5 uur geleden
Eigenaar Olympique Marseille wil Amerikaans deel TikTok kopen

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van voetbalclub Olympique Marseille, heeft plannen voor de overname van de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten. Het Witte Huis voerde onlangs een wet in die TikTok verplicht zijn Amerikaanse bezittingen te verkopen, op straffe van een verbod op de populaire filmpjesapp van het Chinese techconcern ByteDance.

7 uur geleden
Aandelenbeurzen in New York op winst na nieuwe inflatiecijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog na Amerikaanse inflatiecijfers die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. De voor centrale bankiers belangrijke kerninflatie, waarin de sterk schommelende prijzen van energie en voeding niet worden meegenomen, daalde voor het eerst in zes maanden.

8 uur geleden