Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse president test negatief op virus, maar blijft in isolement

Duitse president test negatief op virus, maar blijft in isolement

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft zondag voor de tweede keer negatief getest op het coronavirus, nadat zaterdag bekend werd dat een lijfwacht van hem besmet is geraakt. Hij is in quarantaine gegaan en wordt de komende dagen opnieuw getest.

Intussen heeft het stijgende aantal besmette gevallen in de zuidelijke deelstaat Beieren zondag de helft van de districten en steden in de deelstaat ertoe aangezet om strengere beperkingen in te voeren. De regels, waaronder strengere eisen voor het dragen van een mondmasker en een vroegere avondklok voor restaurants, zullen vanaf maandag van kracht gaan in gebieden waar het aantal gevallen in de afgelopen zeven dagen gemiddeld meer dan 35 per 100.000 bedraagt. Wanneer dat aantal meer dan vijftig is, moeten bijeenkomsten beperkt worden tot twee huishoudens of maximaal vijf personen.

De strengere maatregelen komen nadat Duitsland zondag 5587 nieuwe gevallen van het coronavirus meldde, tegenover 7830 de dag ervoor. In het weekend worden er minder gevallen gemeld aan het Robert Koch Instituut (RKI), de gezondheidsdienst van het land.

Demonstratie

Ongeveer 1100 mensen demonstreerden zondag in de westelijke stad Dortmund tegen de coronamaatregelen door de regering. Velen op het protest georganiseerd door de actiegroep Querdenken (Dwarsdenken), droegen geen maskers. De groep zat achter twee massale demonstraties in Berlijn eerder dit jaar ook al bij groepen rechtsextremisten.

De kleine demo komt op het moment dat uit een op zondag gepubliceerd onderzoek blijkt dat meer dan twee derde, ofwel 68 procent van de Duitsers tevreden is over de aanpak van de coronaviruspandemie door de overheid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

MELBOURNE (ANP) - Een Australische online petitie die oproept tot een onderzoek naar het "monopolie" van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ruim 410.000 handtekeningen opgehaald. Daarmee is het de de meest ondertekende petitie in de geschiedenis van het Australische parlement. Media die in het bezit zijn van Murdoch zijn verweten ten gunste van de conservatieve Australische regering te berichten.

15 minuten geleden
Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

BENTONVILLE (ANP) - De Amerikaanse supermarkgigant Walmart heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen vuurwapens en munitie uit voorzorg uit de schappen gehaald. De keten doet dat vanwege mogelijke met de verkiezingen gepaard gaande plunderingen of onrust, stelt Walmart in een verklaring.

1 uur geleden
Hof van beroep oordeelt tegen verlengen briefstemmen in Minnesota

SAINT PAUL (ANP) - Een federaal hof van beroep in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat briefstemmen die in de swingstate Minnesota na de verkiezingsdag op 3 november binnenkomen, niet meer meegeteld mogen worden. Daarmee schaart het hof zich achter de Republikeinen in de staat.

1 uur geleden
EU-president: Turkije kiest nog niet de positieve weg

BRUSSEL (ANP) - Turkije toont met zijn "eenzijdige acties" in de Middellandse Zee nog weinig animo om tot een oplossing te komen in het conflict over gas- en olieboringen in de wateren rond EU-landen Cyprus en Griekenland. Dat zei EU-president Charles Michel na afloop van een videotop met de EU-leiders. Het overleg ging over de coronapandemie maar Turkije kwam wel even aan de orde, zei hij.

1 uur geleden
Fransen moeten vooral binnenblijven

PARIJS (ANP) - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt in Frankrijk vanaf vrijdag een landelijke lockdown. Fransen mogen alleen nog het huis verlaten als het noodzakelijk is en het reizen wordt beperkt. De maatregelen duren op z'n minst tot december.

2 uur geleden
Reisadvies Frankrijk verder aangescherpt door virus en aanslagen

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies naar Frankrijk wordt met ingang van vrijdag verder aangescherpt, niet alleen vanwege het coronavirus maar ook vanwege het verhoogde dreigingsniveau wegens de aanslagen in Parijs en Nice.

4 uur geleden
Recordaantal Amerikanen stemde al voor presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een recordaantal Amerikanen heeft al een stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen die op 3 november worden gehouden. Het US Elections Project van de Universiteit van Florida telde al meer dan 80 miljoen kiezers.

6 uur geleden