Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse politie zoekt verder naar 'Rambo van Oppenau'

Duitse politie zoekt verder naar 'Rambo van Oppenau'

OPPENAU (ANP/DPA) - De Duitse politie maakt rond het Duitse Oppenau in het Zwarte Woud nog steeds jacht op een gewapende man die zondag de dienstwapens van vier politiemensen heeft afgepakt en in de bossen bij de plaats is verdwenen. Het lijkt er op dat hij een soort manifest heeft achtergelaten.

Volgens een woordvoerder van de politie is het echter niet zeker dat de tekst van de 31-jarige 'Rambo van Oppenau' is. Op 2 velletjes gaat het over de toenemende technologisering van het leven en het eenvoudige leven in de bossen. Volgens Duitse media werd het schrijven in een plaatselijke horecagelegenheid gevonden. Volgens de politie valt er geen politieke richting uit op te maken.

Ondertussen wordt Oppenau scherp door de politie in de gaten gehouden en zijn ook speciale eenheden aanwezig. Een speciaal team van de politie loopt rond om de bevolking te informeren.

De man zonder vaste woonplaats had de politiemensen bij een controle zondagochtend met een vuurwapen bedreigd en hen gedwongen hun dienstpistool af te geven. Daarna vluchtte hij het bos is waar hij goed thuis is.

Meer uit Buitenland

Vlucht met Assange uit Bangkok vertrokken

BANGKOK (ANP/AFP) - Een vliegtuig met Julian Assange, oprichter van klokkenluidersplatform WikiLeaks, is dinsdagavond plaatselijke tijd (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) uit de Thaise hoofdstad Bangkok vertrokken.

27 minuten geleden
Keniaanse betogers verdreven uit parlementsgebouw

NAIROBI (ANP/RTR) - De Keniaanse politie heeft de betogers die het parlementsgebouw waren binnengedrongen weer verdreven. Agenten gebruikten traangas, een waterkanon en hebben geschoten op de demonstranten. Er zijn zeker vijf doden gevallen.

1 uur geleden
Mensenrechtenhof: Rusland schond mensenrechten op Krim

STRAATSBURG (ANP) - Rusland heeft op het bezette Oekraïense schiereiland de Krim de mensenrechten geschonden, oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het geeft Oekraïne, dat daarover had geklaagd, gelijk.

1 uur geleden
Gewonden in Leipzig bij vechtpartij tussen Kroaten en Italianen

LEIPZIG (ANP) - Na de EK-wedstrijd van Italië en Kroatië in Leipzig zijn bij een vechtpartij tussen voetbalsupporters vier mensen gewond geraakt. Twee groepen kregen ruzie in de nacht van maandag op dinsdag, kennelijk nadat Italiaanse supporters een Kroatische vlag hadden verwijderd in de stad.

2 uur geleden
Zelensky over arrestatiebevelen ICC: gerechtigheid onvermijdelijk

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verwelkomt de arrestatiebevelen van het Internationaal Strafhof (ICC) tegen de Russische legerchef Valeri Gerasimov en de Russische oud-defensieminister Sergej Sjojgoe. "Dit besluit is een duidelijke indicatie dat gerechtigheid voor Russische misdaden tegen Oekraïners onvermijdelijk is", schrijft hij op sociale media.

2 uur geleden
Parlement Kenia bestormd door betogers, dode gemeld

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maatregelen aangekondigd tegen een reeks Europese media in reactie op maatregelen van de EU tegen Russische media. Het ministerie noemt media uit meer dan twintig EU-landen. Deze zullen in Rusland niet meer toegankelijk zijn, net zoals sommige Russische media dat in de EU niet meer zijn.

3 uur geleden
Waakhond: half miljoen Gazanen kampen met catastrofale honger

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer 495.000 Gazanen hebben te maken met "catastrofale honger", meldt de internationale waakhond voor voedselzekerheid (IPC) in een nieuw rapport. Dat is ongeveer 22 procent van de bevolking.

3 uur geleden