Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse politie zoekt verder naar 'Rambo van Oppenau'

Duitse politie zoekt verder naar 'Rambo van Oppenau'

OPPENAU (ANP/DPA) - De Duitse politie maakt rond het Duitse Oppenau in het Zwarte Woud nog steeds jacht op een gewapende man die zondag de dienstwapens van vier politiemensen heeft afgepakt en in de bossen bij de plaats is verdwenen. Het lijkt er op dat hij een soort manifest heeft achtergelaten.

Volgens een woordvoerder van de politie is het echter niet zeker dat de tekst van de 31-jarige 'Rambo van Oppenau' is. Op 2 velletjes gaat het over de toenemende technologisering van het leven en het eenvoudige leven in de bossen. Volgens Duitse media werd het schrijven in een plaatselijke horecagelegenheid gevonden. Volgens de politie valt er geen politieke richting uit op te maken.

Ondertussen wordt Oppenau scherp door de politie in de gaten gehouden en zijn ook speciale eenheden aanwezig. Een speciaal team van de politie loopt rond om de bevolking te informeren.

De man zonder vaste woonplaats had de politiemensen bij een controle zondagochtend met een vuurwapen bedreigd en hen gedwongen hun dienstpistool af te geven. Daarna vluchtte hij het bos is waar hij goed thuis is.

Meer uit Buitenland

Boris Johnson en Liz Truss keren zich tegen Sunaks Brexitplannen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premiers Boris Johnson en Liz Truss zullen woensdag in het Lagerhuis tegen de Brexitplannen van hun opvolger Rishi Sunak stemmen. Volgens Britse media is de nieuwe deal "onacceptabel" voor Johnson, die zelf de vorige overeenkomst met de Europese Unie onderhandelde.

49 minuten geleden
Zuid-Korea en VS vieren jubileum met militaire oefeningen in juni

SEOUL (ANP/RTR) - Zuid-Koreaanse en Amerikaanse strijdkrachten houden in juni hun tot nu grootste gezamenlijke militaire oefeningen waarbij met scherp wordt geschoten, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. De oefeningen maken deel uit van de viering van het 70-jarige bestaan van het bondgenootschap tussen de twee landen.

55 minuten geleden
Sunaks Brexitdeal stuit op verzet van unionisten en brexiteers

LONDEN (ANP) - Het Britse Lagerhuis buigt zich over de Brexitafspraken die premier Rishi Sunak heeft afgesproken met de Europese Commissie. Waarschijnlijk kan Sunak op een meerderheid rekenen voor het nieuwe handelsprotocol, maar een aanzienlijk verzet van Noord-Ieren en binnen zijn eigen partij zou een fikse tegenvaller zijn voor de premier.

5 uur geleden
Mogelijk besluit over vervolging Trump door 'grand jury' Manhattan

NEW YORK (ANP) - De beslissing of ex-president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in Manhattan, New York, genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

6 uur geleden
Opnieuw ongeregeldheden bij Franse pensioenprotesten

PARIJS (ANP/RTR/AFP/BELGA) - In Frankrijk zijn bij spontane protesten tegen de pensioenhervorming opnieuw ongeregeldheden uitgebroken, onder meer in Parijs, Nantes, Montpellier en Lille. Dat melden Franse media. De politie zette bijvoorbeeld in de hoofdstad traangas in om betogers uiteen te drijven.

13 uur geleden
Saudi-Arabië: ramadan begint donderdag

RIYAD (ANP/AFP) - Saudi-Arabië heeft gezegd dat de ramadan komende donderdag begint. Veel moslims wereldwijd volgen de start- en einddatum van Saudi-Arabië, waar de heilige plaatsen Mekka en Medina liggen.

13 uur geleden
Oeganda doet homo's en transgenders helemaal in de ban

KAMPALA (ANP/RTR) - Het Oost-Afrikaanse Oeganda doet onder anderen homo's, lesbiennes en transgenders helemaal in de ban. Zelfs het je identificeren als zodanig wordt strafbaar.

14 uur geleden