Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse minister Buitenlandse Zaken noemt relatie VS ingewikkeld

Duitse minister Buitenlandse Zaken noemt relatie VS ingewikkeld

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, heeft de relatie met de Verenigde Staten bestempeld als "ingewikkeld". Maas betreurt het dat de Amerikaanse president Donald Trump het besluit zou hebben genomen 9500 militairen weg te halen uit Duitsland, zo zei hij tegen Bild am Sonntag.

"Mocht een deel van de Amerikaanse troepen zich terugtrekken, dan nemen we daar kennis van. We waarderen de samenwerking met de Amerikaanse strijdkrachten die zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld. Die samenwerking is in het belang van beide landen", aldus Maas. "We zijn goede partners in de overzeese samenwerking. Maar, het is wel ingewikkeld."

The Wall Street Journal berichtte vrijdag over de troepenreductie die Trump zou willen doorvoeren. De woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Ullyot, wilde het nieuws niet bevestigen. Hij zei slechts dat Trump voortdurend de inzet van Amerikaanse soldaten in het buitenland tegen het licht houdt.

Een regeringsfunctionaris meldde dat de reductie al in september moet zijn afgerond. Een deel zal worden overgeplaatst naar Polen en andere NAVO-landen. Het totaal aantal permanent in Duitsland gelegerde manschappen van de VS is momenteel 34.500.

Een Amerikaanse functionaris, die niet bij naam genoemd wilde worden, beweerde vrijdag dat de troepenreductie niets te maken had met de spanningen tussen Trump en bondskanselier Angela Merkel, die onlangs een uitnodiging voor de G7-top in Washington weigerde.

Meer uit Buitenland

Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

36 minuten geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

2 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

4 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

7 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

7 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

11 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

12 uur geleden