Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duitse inlichtingenbaas: cyberaanvallen bedreiging lng-terminals

Duitse inlichtingenbaas: cyberaanvallen bedreiging lng-terminals

STUTTGART (ANP/DPA) - Cyberaanvallen vormen een bedreiging voor importterminals voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Daarvoor waarschuwt het hoofd van de Duitse inlichtingendienst BND Bruno Kahl. De terminals maken lng, dat wereldwijd een belangrijk alternatief is geworden voor Russisch aardgas, geschikt voor gasleidingen.

Sinds Rusland in februari vorig jaar Oekraïne is binnengevallen, is volgens Kahl duidelijk geworden dat de oorlog via cyberspace veel internationaler is geworden. Daarmee wordt niet alleen schade aangericht in het oorlogsgebied zelf. "Buiten het bekende spectrum moeten de nieuwe faciliteiten voor het aan land brengen van lng ook worden beschouwd als mogelijke verdere doelwitten", stelt de inlichtingenbaas.

Duitsland, de grootste economie van Europa, had vorig jaar veel last van het afknijpen van de gastoevoer door Rusland na de Russische inval in Oekraïne. Om de energiecrisis te lijf te gaan haalde Duitsland drie lng-terminals binnen. Het land heeft nog plannen voor het bouwen van meer installaties.

Kahl zegt verder dat de grootste cyberdreiging voor Duitsland uit Rusland en China komt. Maar ook aanvallen door kleinere staten als Vietnam, Iran en Noord-Korea vallen de inlichtingendienst op.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders eens over beloning topman Unilever

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders van Unilever hebben ingestemd met een nieuw beloningsbeleid waardoor topman Hein Schumacher maximaal 17,6 miljoen euro kan verdienen. Vorig jaar verzetten aandeelhouders zich nog tegen een in hun ogen slecht onderbouwd beloningsvoorstel voor de Nederlander.

49 minuten geleden
Schiphol weerspreekt versoepelde voorwaarden natuurvergunning

SCHIPHOL (ANP) - De voorwaarden om een natuurvergunning te krijgen, waren voor Schiphol hetzelfde als voor andere bedrijven. Dat zegt de luchthaven na mediaberichten van eerder deze week, waarin werd gesteld dat minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) de regels had afgezwakt.

1 uur geleden
Vakbonden stellen Staat ultimatum om uitblijven zwaarwerkregeling

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VCP hebben woensdag - op de Dag van de Arbeid - een ultimatum gesteld aan de Staat. De bonden willen dat de Staat meer doet om tot een permanente regeling te komen voor mensen met zware beroepen die eerder met pensioen willen. Gebeurt dat niet, dan dreigen acties en stakingen in verschillende sectoren.

1 uur geleden
Veel kritiek op duurzaamheid moederbedrijf Knorr en Dove

LONDEN (ANP) - Aandeelhouders hebben veel kritiek geuit op de duurzaamheidsambities van Unilever, een bedrijf dat zich vaak laat voorstaan op zijn maatschappelijke engagement. Op het vlak van klimaat en mensenrechten zou het moederbedrijf van merken als Knorr, Dove en Persil tekortschieten, klonk het op de aandeelhoudersvergadering.

2 uur geleden
Starbucks hard onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Starbucks ging woensdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De koffieketen zag de verkopen in het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds de coronacrisis afnemen. Vooral in China liep de omzet hard terug. Volgens financieel topvrouw Rachel Ruggeri merkt Starbucks dat consumenten over de hele wereld het zuiniger aan doen. De koffieketen verlaagde ook zijn vooruitzichten voor de rest van het boekjaar. Het aandeel werd daarop 15 procent lager gezet.

2 uur geleden
J&J wil zaak kankerverwekkend babypoeder voor 11 miljard schikken

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een slepende rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat is 2,1 miljard dollar meer dan het bedrijf vorig jaar bood. Het gaat om tienduizenden claims.

3 uur geleden
Hoogeveen krijgt eerste nieuwbouw met verwarming op waterstof

HOOGEVEEN (ANP) - Netbeheerder RENDO mag waterstof gebruiken om nieuwbouwwoningen in Hoogeveen (Drenthe) te verwarmen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een proef van minimaal vijftien jaar en het is volgens de toezichthouder de eerste keer dat waterstof in de nieuwbouw wordt gebruikt.

3 uur geleden