Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duinpaden bij Vebenabos tot Westduin vernieuwd

Duinpaden bij Vebenabos tot Westduin vernieuwd

VEBENABOS - De duinpaden bij de overgang van Strandpaviljoen Vloed in Dishoek worden donderdag feestelijk geopend door wethouder Arie Schot van de gemeente Veere en dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen. 

De gemeente en het waterschap werken samen om de kwaliteit van de kust te garanderen en te verbeteren. Ze hebben recent principe-afspraken gemaakt om de samenwerking te verlengen. De afspraken gaan over het beheer en onderhoud van de stranden, voorzieningen op de duinpaden en parkeerterreinen. 

Betonplaten

Het afgelopen jaar zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de duinpaden te vernieuwen. Betontegels zijn vervangen door betonplaten en er is een nieuwe trap bij de duinovergang geplaatst. Hiermee is de toegankelijkheid en veiligheid van de paden verbeterd. Stichting Strandexploitatie Veere is verantwoordelijk voor het onderhoud van de duinovergangen en -paden. 
 

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

1 dag geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

2 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

2 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

2 dagen geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

2 dagen geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

3 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

5 dagen geleden