Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duda winnaar eerste ronde presidentsverkiezing Polen

Duda winnaar eerste ronde presidentsverkiezing Polen

WARSCHAU (ANP/DPA) - Bij de presidentsverkiezingen in Polen afgelopen zondag heeft de nationaal-conservatieve zittende president Andrzej Duda 43,5 procent van de stemmen gekregen. De kiescommissie maakte het officiële eindresultaat dinsdag bekend.

Voor zijn uitdager van de liberaal-conservatieve coalitie, burgemeester van Warschau Rafal Trzaskowski, stemden 30,5 procent van de keizers.

Aangezien geen van de kandidaten een absolute meerderheid behaalde, moeten Duda en Trzaskowski het op 12 juli in een tweede ronde tegen elkaar opnemen.

Bij de eerste stemronde was de opkomst 64,5 procent. Dit is een van de hoogste bij verkiezingen in de afgelopen jaren, aldus de voorzitter van de kiescommissie. Ditmaal konden kiezers vanwege de coronacrisis ook schriftelijk stemmen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Hongkong sluit alle scholen wegens nieuwe coronabesmettingen

HONGKONG (ANP/RTR) - Hongkong sluit vanaf maandag alle scholen naar aanleiding van nieuwe coronabesmettingen in de metropool. De meeste onderwijsinstellingen zijn sinds februari dicht na de uitbraak van het gevreesde virus dat uit China komt. Die nog open zijn, moeten maandag ook de deuren sluiten van de autoriteiten. Het was donderdag de twee achtereenvolgende dag dat het aantal besmettingen weer is toegenomen. Er zijn op die dag 42 nieuwe gevallen geconstateerd.

11 minuten geleden
Vijf dagen van rouw vanwege dood burgemeester Seoul

SEOUL (ANP/DPA) - De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft vijf dagen van rouw afgekondigd vanwege de dood van de populaire burgemeester Park Won-soon. Voor het gemeentehuis komt een soort altaar waar burgers afscheid kunnen komen nemen van de burgervader. Park werd voor het eerst in 2011 tot hoofd van de gemeente gekozen en is sindsdien twee keer herkozen. Naar het zich laat aanzien pleegde hij donderdag zelfmoord.

34 minuten geleden
Noord-Korea: voorlopig geen top tussen Kim en Trump

PYONGYANG (ANP/RTR) - Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, heeft gezegd dat het Aziatische land voorlopig geen topontmoeting wil tussen haar broer en de Amerikaanse president Donald Trump.

3 uur geleden
Biden komt met economisch reddingsplan van 700 miljard

SCRANTON (ANP/RTR) - Joe Biden, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft een economisch plan voor zijn land gepresenteerd als hij in november gekozen wordt tot nieuwe president.

5 uur geleden
Premier Conte komt als eerste met zuidelijk offensief naar Rutte

DEN HAAG (ANP) - De Italiaanse premier Giuseppe Conte is vrijdagavond de eerste Zuid-Europese leider die langskomt bij premier Mark Rutte. Maandag volgen de Spaanse premier Pedro Sánchez en de Portugese minister-president António Costa.

5 uur geleden
Lakens Maxwell verwijderd om zelfmoord te voorkomen

NEW YORK (ANP) - Om te voorkomen dat Ghislaine Maxwell zich, net als haar vroegere vriend Jeffrey Epstein, van het leven berooft, heeft de federale politie van New York al haar kleding en lakens in beslag genomen. Maxwell is gedwongen papieren kleding te dragen en slaapt op een matras zonder beddengoed, melden Amerikaanse media.

6 uur geleden
Parlement Aruba neemt motie aan tegen 'Nederlandse overname’

ORANJESTAD (ANP) - Het parlement van Aruba heeft donderdag unaniem een motie aangenomen waarin het bij de eigen regering er op aandringt om verschillende onderdelen af te wijzen van de voorwaarden die Nederland stelt voor een nieuwe coronalening. Met die lening helpt Nederland Curaçao, Aruba en Sint Maarten de financiële gevolgen van de Covid-19 pandemie op te vangen. Volgens het Arubaanse parlement wil Nederland door middel van de voorwaarden die het daaraan verbindt 'de autonomie van Aruba overnemen’.

7 uur geleden