Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DSM en ING aan kop in positieve AEX

DSM en ING aan kop in positieve AEX

AMSTERDAM (ANP) - Speciaalchemiebedrijf DSM en financieel concern ING waren dinsdag de grootste stijgers in de AEX-index, die het koersverlies van een dag eerder weer goedmaakte. DSM en zijn Zwitserse branchegenoot Firmenich hebben na afloop van de aanmeldingstermijn hun fusie onvoorwaardelijk verklaard en ING lijkt te profiteren van de hoop op sterke resultaten van de Amerikaanse banken Bank of America en Goldman Sachs, die later op de dag met kwartaalcijfers komen.

De AEX noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 763,39 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 955,99 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,5 procent.

Ahold Delhaize

DSM dikte 4 procent aan. Dinsdag ging de handel in het aandeel DSM-Firmenich van start op de Amsterdamse beurs. De twee bedrijven verklaarden eerder al alle goedkeuringen binnen te hebben om samen te kunnen gaan. Doordat DSM nu op papier geen Nederlandse naamloze vennootschap (nv) meer is vervalt de titel Koninklijk voor het bedrijf. ING volgde met een winst van 2,4 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de grootste daler in de AEX, met een min van 0,9 procent.

Philips zette het herstel voort en klom 1,4 procent. Het zorgtechnologieconcern maakte daarmee het verlies van vrijdag weer goed. Op die dag gaf de Amerikaanse toezichthouder FDA aan zich zorgen te maken over het tempo van de terugroepactie van slaapapneu-apparaten van Philips.

Coronasteun KLM

Ook ASML (plus 1,3 procent) veerde op. De chipmachinefabrikant, die woensdag met cijfers komt, zakte maandag nog 4 procent na berichten dat het bedrijf flink minder orders zou hebben ontvangen van de Taiwanese chipproducent TSMC. Bierbrouwer Heineken, die woensdag ook de boeken opent, won 0,1 procent.

In de MidKap klom luchtvaartcombinatie Air France-KLM 0,2 procent. KLM heeft de periode met coronasteun van de overheid definitief achter zich gelaten. De maatschappij heeft namelijk nieuwe afspraken met banken gemaakt en daarbij aangegeven dat het financiële vangnet dat de overheid eerder had opgetuigd niet meer nodig is.

Ericsson

In Londen steeg easyJet bijna 2 procent. De budgetmaatschappij, na KLM de grootste gebruiker van luchthaven Schiphol, blijft profiteren van de sterke vraag naar vakantiereizen en heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verder verhoogd. Ericsson zakte bijna 7 procent in Stockholm. De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur zag de kwartaalwinst fors dalen.

De euro was 1,0970 dollar waard tegen 1,0918 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 80,69 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 84,67 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

6 minuten geleden
Gemeenten gaven begin dit jaar meer nieuwbouwvergunningen af

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten hebben in het eerste kwartaal 15 procent meer vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen dan vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen daarmee zo'n 16.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Toch kan het volgens het statistiekbureau nog even duren voordat die woningen er staan: gemiddeld duurt dat vanaf de vergunningverlening ongeveer twee jaar.

6 minuten geleden
Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

1 uur geleden
Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

2 uur geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

4 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

5 uur geleden
AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

6 uur geleden