Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drummer Taylor Hawkins van Foo Fighters overleden

Drummer Taylor Hawkins van Foo Fighters overleden

BOGOTA (ANP) - Drummer Taylor Hawkins van de Amerikaanse rockband Foo Fighters is op 50-jarige leeftijd in Bogota overleden. De groep, die momenteel door Colombia toert, maakte het verlies van hun bandmaat bekend op sociale media.

"De Foo Fighters-familie is verslagen door het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins", schrijft de band. "Zijn muzikale ziel en aanstekelijke lach zullen altijd in ons voortleven." Over de doodsoorzaak van de drummer is niets bekendgemaakt.

Foo Fighters is in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. De rockband, vaak omschreven als een van de meeste invloedrijke ooit, bracht in totaal tien studio-albums uit en won twaalf Grammy's.

Geschokte reacties

De muziekwereld heeft geschokt en bedroefd gereageerd op het onverwachte overlijden van Hawkins. Op sociale media regent het reacties en eerbetonen aan de muzikant.

Miley Cyrus deelt op Instagram dat ze haar eerstvolgende concert opdraagt aan Hawkins. "Dit is hoe ik jou altijd zal blijven herinneren", schrijft de zangeres bij een zwart-witfoto van de muzikant achter zijn drumstel. Travis Barker, de drummer van Blink-182, deelt ook enkele foto's van zijn collega. "Deze doet pijn", schrijft hij erbij. "Ik heb er geen woorden voor. Heel verdrietig dat ik dit moet schrijven en dat ik je nooit meer zal zien."

'Een van de grootste drummers uit de rockmuziek'

Producent en artiest Finneas, de broer van Billie Eilish, laat op Twitter weten "gebroken" te zijn. "Wat een geweldig talent, dat niet zo aardig en gul en cool hoefde te zijn maar die dingen toch allemaal was."

Kiss-frontman Paul Stanley is "sprakeloos en kapot" van het verlies, twittert hij. "Taylor was een geweldige man, vader en echtgenoot. Mijn hart gaat uit naar hen, Dave en de band." Ook drummer Ringo Starr wenst de nabestaanden veel sterkte toe.

Ozzy Osbourne roemt Hawkins als mens en als muzikant en ook Billy Idol noemt de dood van Hawkins "tragisch". Gitarist Slash (Guns N' Roses) is er kapot van, schrijft hij op Twitter. "Ik heb geen woorden voor alle dingen die ik voel na dit verlies." Concertorganisator Live Nation reageerde op sociale media: "We zijn een van de grootste drummers uit de rockmuziek verloren."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californi├ź, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden