Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte bij goedkopere tankstations in Duitsland neemt toe

Drukte bij goedkopere tankstations in Duitsland neemt toe

HEINSBERG (ANP) - Het wordt steeds drukker bij Duitse tankstations aan de grens met Nederland. Nederlandse automobilisten rijden naar Duitsland om te tanken nu de benzineprijzen aan de Duitse pomp woensdagochtend fors zijn verlaagd. Dat komt door de belastingverlaging met 35 cent per liter benzine en 17 cent per liter diesel.

Druk is het onder meer in Herzogenrath bij Kerkrade, Elmpt bij Roermond, Kaldenkirchen bij Tegelen/Venlo, en noordelijker in Kleef en bij Gronau (over de grens bij Enschede). De pomphoudster van het tankstation in Gronau heeft maar twee tellen om de telefoon op te pakken, laat ze weten. "Het is hier heel erg druk. Sinds 08.00 uur ben ik aan een stuk door aan het afrekenen", stelt ze.

Naar tankstations net over de grens bij Drenthe is het filerijden, meldt RTV Drenthe. Daar ontstonden lange rijen, met vooral Nederlandse nummerplaten. Bij een tankstation in Emlichheim, net onder Schoonebeek, is een pompbediende noodgedwongen verkeersregelaar geworden. "Dit is niet normaal, deze drukte. We hebben de politie er zelfs bij moeten halen, want we kunnen dit niet zelf in goede banen leiden", meldt de regionale omroep.

Prijzen fluctueren

Een liter benzine E10 was in Duitsland vlak voor 07.00 uur te krijgen vanaf 1,85 euro. Diesel kostte rond de 1,90 euro. Het gaat om een momentopname, want in Duitsland worden de prijzen meermaals per dag bijgesteld. De prijzen verschillen per tankstation, en kunnen van moment tot moment fluctueren. De prijs wordt centraal bepaald door de grote oliemaatschappijen. Per dag kan dat bij het tanken 10 tot 15 cent schelen, afhankelijk van het moment waarop je gaat tanken. Wie goedkoop uit wil zijn, kan kijken op een speciale website die de prijzen van moment tot moment aangeeft.

Volgens consumentencollectief UnitedConsumers ligt de landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 (E10) in Nederland nu op 2,44 euro. Voor een liter diesel is dat 2,13 euro. UnitedConsumers houdt de adviesprijzen bij van vijf grote oliemaatschappijen die in Nederland benzine verkopen. De adviesprijs hoeft overigens vrijwel alleen maar langs de snelweg worden betaald. Langs kleinere wegen kan vaak wat goedkoper worden getankt.

.

Meer uit Binnenland

Marengo-kroongetuige niet in rechtbank voor laatste woord

AMSTERDAM (ANP) - Kroongetuige Nabil B. is vrijdag niet aanwezig in de Bunker in Amsterdam-Osdorp om zelf gebruik te maken van zijn mogelijkheid tot het laatste woord in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Zijn advocaat Onno de Jong is er wel voor de dupliek, ofwel laatste reactie op het Openbaar Ministerie.

37 minuten geleden
Studenten ontvangen eerste basisbeurs en lenen meteen minder

DEN HAAG (ANP) - Minder studenten gaan een studielening aan en het bedrag dat ze lenen is flink gedaald, maakt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend. Vrijdag ontvangen studenten hun eerste basisbeurs nadat deze opnieuw is ingevoerd. Onderzoekers verwachten dat studenten daardoor "bewuster" zijn gaan lenen.

3 uur geleden
Strafeisen verwacht in strafzaak over vergisontvoering Cruquius

SCHIPHOL (ANP) - In de strafzaak over de vergisontvoering in Cruquius krijgen acht van de tien verdachten vrijdag de strafeisen te horen. De officieren van justitie presenteren op deze derde zittingsdag al het verzamelde bewijsmateriaal rond de ontvoering van een destijds 56-jarige man uit Hoofddorp. Het Openbaar Ministerie toont tijdens het requisitoir een video van achttien minuten die de gebeurtenissen en reisbewegingen van de groep verdachten visualiseert.

6 uur geleden
Strafproces Marengo nadert einde met laatste woord kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo nadert de afronding. Vrijdag staat in de Bunker in Amsterdam-Osdorp de laatste reactie (dupliek) en het laatste woord van kroongetuige Nabil B. op het programma. Daarna is de inhoudelijke behandeling afgerond van de inmiddels jarenlang slepende strafzaak. Er staan nog wel procedurele zittingen gepland de komende periode.

6 uur geleden
Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

UTRECHT (ANP) - Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

6 uur geleden
Verdachten van moorden in Lieshout en Amsterdam horen strafeisen

DEN BOSCH (ANP) - De verdachten van een roofmoord in het Brabantse Lieshout, gevolgd door een moord in Amsterdam, krijgen vrijdag de strafeisen te horen. De rechtbank in Den Bosch hervat dan de inhoudelijke behandeling van de zaak die in januari begon.

6 uur geleden
A10 bij Amsterdam weer dicht vanwege verbouwing station Zuid

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Zuid richting Schiphol is vanaf vrijdagavond tot maandagochtend vroeg dicht vanwege grootschalige werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en de oprit S108 VUmc, van vrijdagavond 22.00 uur tot maandag 05.00 uur.

6 uur geleden