Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Druk weekend voor VTV met eerste plaats voor acroduo

Druk weekend voor VTV met eerste plaats voor acroduo

VLISSINGEN - Het afgelopen weekend stond voor de Vlissingse Turn Vereniging bol van de activiteiten met als hoogtepunt het resultaat van het E-senioren Damesacropaar Isha de Witte en Myrthe Jellema. Zij werden in de landelijke halve finale Acrogym in Gramsbergen eerste en plaatsten zich daarmee voor de landelijke finale. 

Dit is een bijzonder goed resultaat voor het paar, volgens hoofdtrainster Aylin van der Hoeven-Tanfer. 

“Deze categorie kent een sterk competitieveld in Nederland en bovendien maken de gymnasten van VTV minder trainingsuren dan hun concurrentie. Het team Myrthe en Isha kenmerkt zich door hun gedrevenheid en discipline en trainen elke training zeer hard om het beste uit zichzelf te halen”. Hun plaatsing voor de finale is dan ook een bijzonder goed resultaat. 

Een tweede acrogroep van VTV, het trio Elena Pronk, Maaike Matthijsse-de Jonge en Aylin van der Hoeven-Tanfer mocht ook aan de halve finale meedoen maar door een onfortuinlijke val wisten zij helaas niet door te stromen naar de finale, die op 11 juni in Kampen zal worden geturnd. 

Ook op zaterdag 21 mei sloot een aantal turnsters van VTV het KNGU wedstrijdseizoen af in Bergen op Zoom. In de eerste ronde turnden Sien Wiegerinck en Femke Lefeber (pupil 2, niveau 6) een goede wedstrijd en zij mochten respectievelijk een gouden en bronzen medaille mee naar huis nemen. 

Daarna waren de pupillen 1, niveau 7 aan de beurt. Hier haalde Aymee Lugtenburg een gouden medaille, met tevens de hoogste score op brug. Lindsey de Munck eindigde in deze categorie op de tweede plaats. Bij de pupillen 1, niveau 5 turnde Tessel Cosijn een keurige wedstrijd en eindigde als tweede. Zij had bovendien de hoogste score op balk en vloer. 

Verder waren er top 10 noteringen voor Muriël Valckenier von Geusau, Esra Babb, Manouk Grevink en Yasmine Kloek. Behalve acrogym en turnen waren er nog meer activiteiten. Drie dansgroepen van de VTV Jazzdans afdeling mochten hun kunnen laten zien op het Dance2Demo dansevent in Krimpen a/d IJssel. Tussen groepn uit het hele land mochten zij hun dans laten zien aan een professionele jury. 

Op zondag tenslotte hield de nieuwste afdeling van VTV, de freerungroep, een freerun en slackline event in de Vrijenhovenzaal. Enkele tientallen kinderen uit Vlissingen en omstreken maakten hier kennis met deze jonge takken van sport Voor meer informatie zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

Opvang maximaal 1100 asielzoekers op cruiseschip in Vlissingen is nabij

VLISSINGEN - Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan het zes maanden lang opvangen van maximaal 1100 asielzoekers op een cruiseschip in de buitenhaven in Vlissingen. Het college is bevoegd om dit besluit te nemen. Tijdens de raadsvergadering donderdag kunnen gemeenteraadsleden hun wensen en bedenkingen over dit plan kenbaar maken. Hierna nemen b&w, op dinsdag 12 juli, een definitief besluit. 

16 uur geleden
Vrouw in scootmobiel met spoed naar ziekenhuis na botsing

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanochtend een vrouw gewond geraakt toen ze door een auto werd aangereden terwijl ze in haar scootmobiel reed.

19 uur geleden
Eerste Inge Caljouw Memorial gehouden in Goes

VLISSINGEN - In sportcentrum Omnium in Goes, waar Inge Caljouw zelf rolstoelhockeyede, vond donderdag, in het bijzijn van haar ouders, de eerste activiteit van het Inge Sportfonds plaats; de Inge Memorial. Die is mede georganiseerd door Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB), waarvan Inge jaren secretaris was. “Inge was een fantastisch mens en heeft veel betekend voor de SGB”, vertelt Michiel Ruiter van de SGB. 

20 uur geleden
VSV bestaat honderd jaar

VLISSINGEN - De Vlissingse Schoolvereniging heeft op bescheiden wijze het honderdjarig bestaan van de school gevierd met de onthulling van een beeldje op het schoolplein aan de Govert Flincklaan. Het beeld is gemaakt door kunstenares Frieda van Overbeeke.

23 uur geleden
Vlissingse Haringparty brengt flink bedrag op

VLISSINGEN - Donderdag 30 juni is er bij de Vlissingse Haringparty in de loods van de Stichting Behoud Hoogaars een flink bedrag ingezameld voor verschillende goede doelen. Stichting Concerten Vlissingen, Stichting Behoud Hoogaars en Stichting de Watergeuzen ontvingen in totaal 5.500 euro.

1 dag geleden
‘De underdog zijn. Het rafelige hier. En de rauwheid’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest

OOST-SOUBURG - Maggy, Rand, Sara, Tim, Wilbert, Pascal, Bram en Thijs wonen sinds enkele maanden samen in het gloednieuwe woonzorgcomplex aan de Molenweg in Oost-Souburg. Deze acht jonge mensen met een verstandelijke beperking hebben het nu net zo goed als hun ouders het al die jaren van plannenmakerij voor ogen hadden. Hun appartementen zijn helemaal naar hun eigen smaak ingericht, de 24-uurszorg is geregeld en de tuin staat in bloei. Tijd voor de officiële opening met de onthulling van de naam: Villa Molenweg.

1 dag geleden