Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Druk weekend voor VTV met eerste plaats voor acroduo

Druk weekend voor VTV met eerste plaats voor acroduo

VLISSINGEN - Het afgelopen weekend stond voor de Vlissingse Turn Vereniging bol van de activiteiten met als hoogtepunt het resultaat van het E-senioren Damesacropaar Isha de Witte en Myrthe Jellema. Zij werden in de landelijke halve finale Acrogym in Gramsbergen eerste en plaatsten zich daarmee voor de landelijke finale. 

Dit is een bijzonder goed resultaat voor het paar, volgens hoofdtrainster Aylin van der Hoeven-Tanfer. 

“Deze categorie kent een sterk competitieveld in Nederland en bovendien maken de gymnasten van VTV minder trainingsuren dan hun concurrentie. Het team Myrthe en Isha kenmerkt zich door hun gedrevenheid en discipline en trainen elke training zeer hard om het beste uit zichzelf te halen”. Hun plaatsing voor de finale is dan ook een bijzonder goed resultaat. 

Een tweede acrogroep van VTV, het trio Elena Pronk, Maaike Matthijsse-de Jonge en Aylin van der Hoeven-Tanfer mocht ook aan de halve finale meedoen maar door een onfortuinlijke val wisten zij helaas niet door te stromen naar de finale, die op 11 juni in Kampen zal worden geturnd. 

Ook op zaterdag 21 mei sloot een aantal turnsters van VTV het KNGU wedstrijdseizoen af in Bergen op Zoom. In de eerste ronde turnden Sien Wiegerinck en Femke Lefeber (pupil 2, niveau 6) een goede wedstrijd en zij mochten respectievelijk een gouden en bronzen medaille mee naar huis nemen. 

Daarna waren de pupillen 1, niveau 7 aan de beurt. Hier haalde Aymee Lugtenburg een gouden medaille, met tevens de hoogste score op brug. Lindsey de Munck eindigde in deze categorie op de tweede plaats. Bij de pupillen 1, niveau 5 turnde Tessel Cosijn een keurige wedstrijd en eindigde als tweede. Zij had bovendien de hoogste score op balk en vloer. 

Verder waren er top 10 noteringen voor Muriël Valckenier von Geusau, Esra Babb, Manouk Grevink en Yasmine Kloek. Behalve acrogym en turnen waren er nog meer activiteiten. Drie dansgroepen van de VTV Jazzdans afdeling mochten hun kunnen laten zien op het Dance2Demo dansevent in Krimpen a/d IJssel. Tussen groepn uit het hele land mochten zij hun dans laten zien aan een professionele jury. 

Op zondag tenslotte hield de nieuwste afdeling van VTV, de freerungroep, een freerun en slackline event in de Vrijenhovenzaal. Enkele tientallen kinderen uit Vlissingen en omstreken maakten hier kennis met deze jonge takken van sport Voor meer informatie zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

11 uur geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

1 dag geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

2 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

3 dagen geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

3 dagen geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

4 dagen geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

4 dagen geleden